Головна Новини Бізнес новини компаній Придбання ШУ "Покровське" позитивне для кредитного рейтингу "Метінвесту" — Moody's
commentss НОВИНИ Всі новини

Придбання ШУ "Покровське" позитивне для кредитного рейтингу "Метінвесту" — Moody's

"Покровське" є найбільшим вітчизняним виробником коксівного вугілля

12 березня 2021, 14:19
Поділіться публікацією:

Міжнародне рейтингове агентство Moody's позитивно оцінило придбання контрольного пакету акцій ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське"" гірничо-металургійною групою "Метінвест".

Придбання ШУ "Покровське" позитивне для кредитного рейтингу "Метінвесту" — Moody's

Шахтоуправління "Покровське". Фото із відкритих джерел

Згідно з кредитним оглядом Moody's від 11 березня поточного року, угода позитивно позначилася на кредитному рейтингу "Метінвесту". Встановлення контролю над найбільшим в Україні виробником коксівного вугілля дозволить групі досягти самозабезпечення коксівним вугіллям до 90-100% потреб — із 46% в 2020 році.

"Прогнозоване боргове навантаження компанії після консолідації придбаного бізнесу, ймовірно, залишиться в цілому незмінним, підтримується відновленням світових цін на сталь і коксівне вугілля", — констатується в огляді.

Як повідомлялося, Metinvest B.V. встановив контроль над ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське"", міноритарієм якого група стала у 2018 році. При цьому група "Метінвест" стала (прямо і побічно) власником 67,28% ВК ПрАТ "Ш/у "Покровське"".

У 2019-2020 роках, беручи до уваги потенційну інтеграцію з "Метінвестом", Покровська вугільна група реструктурувала значну частину своїх кредитів і позик. Станом на 31 грудня 2020 року, зовнішня заборгованість ПВГ склала $535 млн. Здебільшого, це реструктурована кредитна лінія на суму $480 млн із терміном погашення в 2030 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини