Головна Новини Бізнес новини компаній ПриватБанк попереджає українців про нову шахрайську схему від їх імені (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

ПриватБанк попереджає українців про нову шахрайську схему від їх імені (ФОТО)

У прес-службі банку розповіли, як не попастися на обман аферистів

21 липня 2021, 14:23 comments1024
Поділіться публікацією:

Служба безпеки ПриватБанку викрила шахрайську схему, в якій аферисти використовують логотип і айдентику банку. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник регіонального київського пресцентру ПриватБанку Олександр Жильцов.

ПриватБанк попереджає українців про нову шахрайську схему від їх імені (ФОТО)

Аферисти від імені ПриватБанку обманюють людей - фото: з відкритих джерел

За словами Олександра, шахраї створили сайт, при вході на який користувач відразу ж бачить великий логотип ПриватБанку. Потім відразу ж з'являється віконце з пропозицією "Хочете отримувати дохід від національних ресурсів до 8500 $ щомісяця?". На це можна відповісти "Ні, дякую" і "Звичайно!". Як з'ясувалося, сайт був зареєстрований в США невідомими особами.

Фахівці з кібербезпеки ПриватБанку відзначили, що сайт створений з метою наживи завдяки своїм шахрайських схем. У ньому аферисти використовують посилання на нереальні інвестиційні проєкти.

Людей псевдо-ПриватБанк заманює пропозицією високого доходу за схемою, яка як раз таки властива шахрайської фінансової піраміди із застосуванням хакерства і соціальної інженерії.

ПриватБанк попереджає українців про нову шахрайську схему від їх імені (ФОТО) - фото 2

Також фахівці відзначають, що про аферистську схему говорить ще й односторонній зв'язок. Тобто сам клієнт ніяк зв'язатися з нібито банком не зможе. Після заповнення їм форми, з ним зв'яжеться оператор для "обробки", пропонуючи "вигідні" проєкти, виманюючи таким чином гроші.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що шахраї під виглядом Ілона Маска накрали криптовалюта на кілька мільйонів доларів. Детальніше про це в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини