Головна Новини Бізнес новини компаній Рахунки Globalmoney були арештовані в якості доказу в кримінальному провадженні, - глава правління «Банку Альянс»
commentss НОВИНИ Всі новини

Рахунки Globalmoney були арештовані в якості доказу в кримінальному провадженні, - глава правління «Банку Альянс»

ЗМІ повідомили, що в "Банку Альянс", де були заблоковані рахунки GlobalMoney, можуть продовжуватися транзакції

7 квітня 2021, 13:13 comments1124
Поділіться публікацією:

Видання "Фокус" повідомляє, що рахунки ТОВ "Глобалмані" в "Банку Альянс" були заблоковані відповідно до судової постанови Печерського районного суду міста Києва від 23 вересня 2020 року, але нібито "Банк Альянс" міг відкрити нові рахунки для проведення транзакцій GlobalMoney.

Рахунки Globalmoney були арештовані в якості доказу в кримінальному провадженні, - глава правління «Банку Альянс»

Globalmoney. Фото з відкритих джерел

Глава правління АТ "Банк Альянс" Юлія Фролова пояснила такі дії так: "Установа обслуговує безліч транзакцій на добу, і зупиняти цю діяльність було дуже проблематично".

"Саме рішення про блокування рахунків було про арешт коштів в якості доказу в кримінальному провадженні, але порядок відкриття рахунків регулюється зовсім іншим законодавством. Банк діяв у рамках закону", — підкреслила глава правління" Банку Альянс ".

Юлія Фролова також зазначила, що банк проводить ідентифікацію користувачів системи GlobalMoney відповідно до норм НБУ. У той час як, за інформацією програми "Надзвичайні новини", в останні роки гаманці GlobalMoney широко використовуються в наркотрафіку та інших ризикових операціях.

Фролова також підкреслила наявність цієї проблеми: "Існують процедури блокування гаманців, які використовуються у протиправній діяльності. Але її основне джерело — це телеграм-канали, до яких ні "Банк Альянс", ні "Глобалмані" не мають відношення. Потрібно всім об'єднати зусилля, щоб ці операції не проводилися".

Як повідомляло "Дзеркало тижня", Нацбанк проводить позапланову перевірку емітента GlobalMoney "Банку Альянс", приводом для позапланової перевірки регулятора стало партнерство банку в якості емітента з ТОВ "ГлобалМані", постачальника електронної грошової одиниці GlobalMoney. Так, в період з 11 грудня 2020 по 11 лютого 2021 року Нацбанк проводив позапланову виїзну перевірку ТОВ "ГлобалМані" за період з 1 травня 2019 по 10 грудня 2020 року. Аналогічна перевірка в цей час проводиться щодо емітента GlobalMoney АТ "Банк Альянс". Про їх результати поки офіційно не повідомлялося.

"Фокус" повідомляє, що у вересні минулого року за запитом Київської прокуратури було накладено арешт на кошти ТОВ "Глобалмані", які знаходяться на рахунках в АТ "Банк Альянс". Після розгляду клопотання Київської прокуратури Голосіївського районного суду міста Києва в рамках справи №752 / 19100/20 зобов'язав АТ "Банк Альянс" розкрити рух по рахунку платіжної системи GlobalMoney і надати доступ слідчим і прокурорам до банківської документації. Незважаючи на це, йдеться в матеріалі "Фокуса", нібито міг бути відкритий новий гривневий рахунок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини