Головна Новини Бізнес новини компаній Renault запускає виробництво автомобілів у Запоріжжі
commentss НОВИНИ Всі новини

Renault запускає виробництво автомобілів у Запоріжжі

ЗАЗ вже має досвід успішної співпраці з лідерами світового автомобілебудування

10 вересня 2020, 16:46 comments1013
Поділіться публікацією:

Концерн Renault починає випускати автомобілі на потужностях "Запорізького автомобілебудівного заводу" (ЗАЗ), повідомляється в заяві на сайті компанії.

Renault запускає виробництво автомобілів у Запоріжжі

Так, переговори з французькими партнерами, які ЗАЗ вів з 2019 року, завершилися запуском масштабного спільного проекту виробництва автомобілів для локального ринку. Як розповіли в компанії, на етапі підготовки до запуску виробництва на заводі була проведена комплексна модернізація. На сьогодні ЗАЗ повністю відповідає стандартам якості Groupe Renault, чинним на всіх заводах концерну, і готовий виробляти автомобілі світового класу. Крім того, ЗАЗ вже має досвід успішної співпраці з лідерами світового автомобілебудування: Daimler AG, Opel, GM, KIA, Chery. За останні 20 років з конвеєра підприємства зійшло понад мільйон автомобілів.

"Ми пишаємося тим, що реалізуємо цей проект, який створить нові робочі місця і сприятиме розвитку вітчизняного автопрому. Локалізована збірка дозволяє нам залишатися в безпосередній близькості від наших клієнтів і адаптувати пропозицію і сервіс до потреб ринку", — розповів голова правління ЗАЗ Микола Євдокименко.

Як зазначив Євдокименко, флагман автомобільної індустрії України зміг гідно пережити період кризи, викликаної падінням внутрішнього ринку нових автомобілів в результаті експансії старих машин з-за кордону, втратою зовнішніх ринків збуту та іншими зовнішніми фінансовими і політико-економічними факторами. Тому, вважає він, співпраця з Groupe Renault може стати першим кроком відновлення повномасштабного виробництва на ЗАЗі й дати поштовх до відродження українського автомобілебудування в цілому.

У свою чергу, керуючий директор Groupe Renault Export Регіон Євразія Макс Міссан впевнений, що український ринок має високий потенціал, завдяки своєму місцю розташування і зростаючому інтересу до нових автомобілів.

"Група Renault має сильні позиції в Україні та зберігає своє лідерство на ринку. Цей проект означає, що ми і наші партнери впевнені в тому, що бренди "Зроблено в Україні" будуть на тому ж рівні якості, що і продукція інших заводів Групи Renault", — вважає Міссан.

Інформація про модельний ряд, планований обсяг виробництва і ринки збуту автомобілів поки не розголошується, але партнери обіцяють повідомити про це найближчим часом. Відомо, що Групі Renault належать п'ять брендів: Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine і LADA. Компанія займається виробництвом автомобілів з 1898 року і представлена на ринках 134 країн і входить в найбільший світовий альянс Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.

Також додамо, що ЗАЗ — єдине в Україні підприємство, що має повний цикл виробництва автомобілів, включаючи штампування, зварювання, фарбування, обладнання кузова і складання. У 2020 році на підприємстві була впроваджена система стандартизації якості Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance — Alliance Production Way.

Раніше повідомлялося, що Hyundai і Kia відкликають сотні тисяч своїх автомобілів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини