Головна Новини Бізнес новини компаній Ринкова вартість Netflix знизилася майже на 20%: що спричинило несподіване падіння
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринкова вартість Netflix знизилася майже на 20%: що спричинило несподіване падіння

Акції стримінгової платформи впали майже на 20%

21 січня 2022, 12:34
Поділіться публікацією:

Ринкова вартість Netflix впала майже в п'ять разів після прогнозування різкого уповільнення зростання передплатників у першому кварталі, оскільки спалахнув бум потокової передачі через пандемію, а конкуренція з боку нових конкурентів, таких як Disney+, зростає. Про це повідомляє The Guardian.

Ринкова вартість Netflix знизилася майже на 20%: що спричинило несподіване падіння

Леонардо Ді Капріо та Дженніфер Лоуренс у кадрі з фільму Netflix «Не дивіться вгору» - The Guardian

Netflix очікує додати лише 2,5 мільйона нових передплатників у всьому світі за перші три місяці року, що значно менше, ніж 4 мільйони нових підписок у першому кварталі 2021 року, і майже вдвічі менше, ніж очікують аналітики.

Акції стрімінгової компанії впали майже на 20%, тобто на 45 мільярдів доларів, оскільки інвестори злякалися несподіваного сповільнення зростання.

"Хоча утримання та залучення залишаються значними, зростання придбань ще не прискорилося до рівня, що був до Covid", — сказав Netflix, вказавши на "Covid та макроекономічні труднощі" в таких частинах світу, як Латинська Америка.

У останньому кварталі минулого року Netflix додав 8,3 мільйона нових передплатників завдяки таким хітам, як фільм Леонардо Ді Капріо та Дженніфер Лоуренс "Не дивись угору" та "Гра кальмарів", що в цілому відповідає очікуванням аналітиків.

Загалом, минулого року Netflix додав 18,2 мільйона нових передплатників, що вдвічі менше, ніж у 2020 році, коли пандемія викликала бум потокової передачі, оскільки громадськість намагалася пом’якшити нудьгу під час карантину.

Netflix визнав, що стрімінгові війни проти таких конкурентів, як Disney, Apple, HBO Max, Peacock і Amazon, які 19 січня оголосили подробиці своєї мегабюджетної телеадаптації "Володар кілець", посилюються.

"У споживачів завжди багато вибору, коли справа доходить до їхнього часу для розваг – конкуренція, яка лише посилилася протягом останніх 24 місяців, оскільки розважальні компанії по всьому світу розробляють власну пропозицію потокової передачі. Хоча ця додаткова конкуренція може вплинути на наше граничне зростання, ми продовжуємо рости в кожній країні та регіоні, в яких були запущені ці нові альтернативи потокової передачі", – повідомили в компанії.

Netflix вказав на низку великих релізів, включаючи Ozark, Bridgerton і Stranger Things, пізніше в першому кварталі, тому очікує повернення до більш високого зростання.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Netflix підняв ціну на передплату майже в 10 разів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини