Головна Новини Бізнес новини компаній Що означають назви відомих українських компаній: АТБ, Сільпо та ДТЕК
commentss НОВИНИ Всі новини

Що означають назви відомих українських компаній: АТБ, Сільпо та ДТЕК

Як розшифровуються українські компанії ДТЕК, Сільпо та АТБ.

24 вересня 2023, 08:30 comments8881
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Щодня кожного українця оточує сотні компаній. Ми ходимо в маркети з вивісками АТБ чи Сільпо, а електроенергію більшість отримує від компанії ДТЕК. Однак мало хто знає, як розшифровуються назви цих компаній. Портал "Коментарі" розповідає, що означають назви таких відомих українських компаній, як АТБ, Сільпо та ДТЕК.

Що означають назви відомих українських компаній: АТБ, Сільпо та ДТЕК

Що означає назва АТБ, Сільпо та ДТЕК

Що означає АТБ

Назва "АТБ-Маркет" або у побуті АТБ походить від абревіатури підприємства "АгроТехБізнес", яке було створене у місті Дніпро в 1993 році. Компанія у трьох рівних частках належить бізнесменам-засновникам: Вікторові Карачуну, Євгенові Єрмакову та Геннадієві Буткевичу. На сьогодні АТБ одна з найбільших українських мереж супермаркетів. У 2021 році кількість торгових точок оцінювалась у понад 1300 одиниць. З початком повномасштабної війни ця кількість зменшилась до 1116 магазинів.

Як розшифровується Сільпо

Сільпо – це популярна в Україні торгова мережа. Слово "сільпо" утворено від перших складів російських слів "сельское потребительское общество" або ж українською "сільське споживче товариство". В СРСР "сільпо" — це крамниця сільського споживчого товариства, у якій продавлись товари від виробника, уникаючи посередників. Наразі слово "сільпо" у більшості асоціюється з українською мережею маркетів. Компанія "Сільпо" працює у 62 містах України та має мережу у 305 супермаркетів. "Сільпо" належить холдинговій компанії Fozzy Group, власником якої є бізнесмен Володимир Костельман.

Що означає ДТЕК

ДТЕК – це абревіатура, яка складається з чотирьох слів — Донбаська паливно-енергетична компанія (рос. Донбасская топливно-энергетическая компания). Компанія була створена у 2005 році через об’єднання кількох енергетичних підприємств на Донбасі. ДТЕК входить до складу інвестиційної групи SCM, власником якої є український бізнесмен Рінат Ахметов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи справді українці платять найменше за газ серед країн ЄС.

Також "Коментарі" писали, що Інститут демографії порахував, яке населення України буде у 2033 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини