Головна Новини Бізнес новини компаній Скандальний екс-глава "Укрзалізниці" Василь Гладких повертається в Україну, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальний екс-глава "Укрзалізниці" Василь Гладких повертається в Україну, - ЗМІ

Останні роки Василь Гладких працював у структурі Російської залізниці, де встиг потрапити в скандал через будівництво непотрібного депо

9 липня 2020, 20:53 comments3795
Поділіться публікацією:

В Україну з Росії повертається екс-нардеп і чиновник Василь Гладких, який отримав скандальну популярність в бутність главою Укрзалізниці. Про це повідомляє видання "Апостроф".

Скандальний екс-глава "Укрзалізниці" Василь Гладких повертається в Україну, - ЗМІ

Так, журналісти пишуть, що в останні 3-4 місяці Гладких, відомий на прізвисько "Вася Локомотив" активно реанімує зв'язку в Укрзалізниці.

У 1990-х Гладких у Львівській обласній держадміністрації відповідав за збиткове житлово-комунальне господарство і, за даними ЗМІ, збільшував власний добробут, нібито проводячи незаконні фінансові операції. Пізніше він став координатором контактів УЗ з компаніями-підрядниками, де займався тим самим.

Так, під впливом чиновника площі на вокзалах Києва і Харкова було передано в оренду фірмі "Астрейд", що належить його двоюрідному брату Юрію Шепилову. Слід також зазначити, що більшість "постачальників" держкомпанії під керівництвом Гладких було з Балаклії, де він працював директором ВАТ "Пошук" з 1991 по 1997 рік.

У 2002 він став депутатом, поміняв три партії — "Єдина Україна", "Трудова Україна" та НДП, а потім потрапив в "Нашу Україну" Віктора Ющенка.

З грудня 2005 по серпень 2006 року Василь Гладких очолив УЗ і забезпечив страховій компанії "Інтертрансполіс", яка протягом п'яти років отримувала кошти з УЗ при Георгієві Кирпі, новий контракт. Потім майже збанкрутував Експрес-банк, що належить залізниці. За підсумками звільнення Гладких уряд зафіксував зростання збитковості УЗ і борги в обсязі 7 млрд грн.

За даними "Апострофа", в ході наступних виборів Гладких фінансував виборчу кампанію Віктора Януковича на 500 тисяч дол., однак люди з "Партії Регіонів" його витіснили з політики.

Потім Гладких зав'язав близькі стосунки з головою АКЦІОНЕРНОГО товариства "Російські залізниці" Василем Якуніним і очолив представництво РЖД в Україні. Під час його керівництва в країну почали ввозити списані росіянами вагони і завдяки його зв'язкам в УЗ вони отримали попит.

У 2014 році Гладких очолив "Вагонну ремонтну компанію 1", а вже у 2019 році він потрапив в скандал у зв'язку з будівництвом непотрібного РЖД депо в Ленінградській області. З квітня 2019 року в РЖД почалася перевірка ФСБ, і за підозрою у корупції був затриманий гендиректор "ВРК-2" Антон Самойлов, якому світить тюремний термін.

За даними "Апострофа", конкретні причини відновлення Василем Гладких зв'язків в Україні невідомі. Але журналісти запевняють, що зараз Гладких нібито домовляється про зрив планів Укрзалізниці щодо закупівлі нових вагонів, а також намагається організувати постачання в Україну комплектуючих від сумнівних виробників з Казахстану і Китаю. Також наголошується, що незабаром він може з'явитися з передвиборчим внеском для провладної партії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини