Головна Новини Бізнес новини компаній СКМ "душить" Укрзалізницю - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

СКМ "душить" Укрзалізницю - експерт

Олексій Голобуцький розповів про плани лобістів СКМ, щодо Укрзалізниці

2 серпня 2021, 12:27
Поділіться публікацією:

Політолог Олексій Голобуцький розповів про те, що насправді може стояти за п'ятничним рішенням РНБО, стосовно Укрзалізниці. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

СКМ "душить" Укрзалізницю - експерт

Що буде з Укрзалізницею. Фото з відкритих джерел

За словами експерта, Укрзалізницею зацікавилися, як тільки у неї почали рости міжнародний кредитні рейтинги.

Олександр Голубицький, посилаючись на власні джерела повідомив, що за гучними рішеннями та заявами РНБО по Укрзалізниці, серед яких - введення в УЗ тимчасового керівництва - стоять конкретні інтереси найбільшої фінансово-промислової групи країни.

За словами експерта, в підприємстві не раз заявляли про необхідність уніфікації тарифів.

"Справа тут ось у чому. Уже багато років УЗ працює за збитковими для себе тарифами на перевезення руди та вугілля Робота "в мінус" лягає на плечі держави та аграріїв, для яких тариф на перевезення зерна значно вище. В УЗ неодноразово заявляли, що потрібно уніфікувати тарифи, а Мінінфраструктури навіть підготувало відповідний проєкт рішення. Але далі вімкнулося потужне лобі СКМ. Результатом стали п'ятничні рішення РНБО", — зазначив політолог.

Голубицький розповів про подальший розвиток подій навколо Укрзалізниці.

"Надалі, за моєю інформацією, план лобістів СКМ такий. Уряд звільняє всю наглядову раду і правління Укрзалізниці. Вводиться тимчасове пряме керівництво, в.о. керівника стає міністр інфраструктури. Протягом декількох місяців проводиться" конкурс "і призначається кишенькова наглядова рада і правління УЗ, і далі все залишається як є. УЗ продовжує працювати в збиток, а хтось отримувати надприбутки ", — пише Олексій Голобуцький.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що РНБО пропонує в електронних деклараціях вказувати наявність громадянства іншої країни, а також про те, що РНБО ввів санкції проти 100 українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Виктор Фандеев

3 серпня 2021, 09:41

УЗ грабят олигархи, внекласные грузы и 1 й класс руда убытки до 400 млн.$ баксов в год (10 млрд.грн. недоплата, руда, щебень и песок.)Второй грабеж государство два налога незаконные, это 310 млн.$ баксов в год.(3 4,7=7,7 млрд.грн. акциз земля). И 7 млрд.грн. убытки пригород и плацкарт дешёвые билеты. Дорогие билеты народ идёт на автобус, так 7 год грабим УЗ на 1 млрд.$ баксов в год. Шмыгаль человек Ахметова, а руды УЗ вывозит до 6 млн.тонн в месяц. Да и Херсон, Николаев, Измаил и Мариуполь на дизельной тяге, это сверхубытки, в порты нужна КС. Срочно 25 кв. в Херсон, Измаил, и Николаев.


Новини