Головна Новини Бізнес новини компаній Tesla буде судитися з колишнім співробітником: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Tesla буде судитися з колишнім співробітником: що сталося

Tesla має намір домагатися в суді відшкодування збитків

25 січня 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

Американська компанія Tesla, що є виробником електромобілів, має намір подавати до суду на колишнього співробітника, звинувачуючи його в крадіжці. Про це повідомляє видання Electrek.co.

Tesla буде судитися з колишнім співробітником: що сталося

Tesla звинуватила колишнього співробітника в крадіжці - фото: з відкритих джерел

Так, за інформацією джерела, компанія Tesla стверджує, що недавно найнятий інженер-програміст вкрав у неї критично важливе автоматизоване програмне забезпечення з її системи WARP Drive ERP. Річ у тому, що компанія з нуля створила корпоративне програмне забезпечення, в той час, як більшість використовує його від сторонніх виробників. Головний інформаційний директор Джей Віджаян розповів, що спонукало їх створити  власну систему, яку Tesla називає "Warp".

ам потрібно було мати просте і централізоване програмне забезпечення для бізнес-операцій. Це може з'єднати всі відділи та забезпечити безперешкодний обмін інформацією між відділами. Знову ж таки, ми не змогли знайти на ринку жодної програми, яка задовольняла б цю потребу", — зазначив Віджаян.

У справі, поданому в суд Північного округу Каліфорнії, компанія заявляє, що інженер-програміст Алекс Хатілов, який був найнятий зовсім недавно, вкрав її програмне забезпечення WARP Drive. У своєму позові Tesla звинуватила працівника в тому, що він вкрав тисячі строго конфіденційних файлів програмного забезпечення із захищеної внутрішньої мережі Tesla. Крім того, за словами компанії, співробітник переносив їх у свій особистий обліковий запис хмарного сховища в Dropbox, до якої у Tesla немає доступу.

Повідомляється, що вкрадені файли складаються з "сценаріїв" пропрієтарного програмного коду, на створення якого Tesla витратила роки інженерного часу. Зайти його обліковий запис працівника компанії все ж вдалося через деякий час. Після цього їх здогади були підтверджені. Там вони знайшли всю вкрадену інформацію.

Варто відзначити, що це далеко не перший раз, коли дана компанія звертається до суду зі скаргою на співробітників компанії, які вкрали важливу інформацію.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що з легкої руки італійських дизайнерів автомобіль Tesla перетворився на розкішний кабріолет, а також про те, що Tesla зафіксувала "примару" біля кладовища.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини