Головна Новини Бізнес новини компаній Tesla вперше завершила рік без збитків
commentss НОВИНИ Всі новини

Tesla вперше завершила рік без збитків

Вперше за своє існування Tesla закінчила рік з прибутком

28 січня 2021, 13:58
Поділіться публікацією:

Компанія мільярдера Ілона Маска з виробництва електромобілів вперше за своє існування закінчила фінансовий рік з позитивним сальдо. Згідно з інформацією, що міститься у звіті про діяльність компанії, Tesla завершила 2020 рік з прибутком.

Tesla вперше завершила рік без збитків

Електромобіль Tesla / фото ua.news

Як свідчить фінансовий звіт компанії, американський виробник електромобілів вказав чистий прибуток в розмірі 721 млн доларів. Тільки за останній, четвертий квартал 2020 року виторг Tesla склав 10,7 млрд доларів. Сумарний дохід компанії за минулий рік склав 31,5 млрд доларів. Роком раніше, у 2019, збитки автовиробника склали 862 млн доларів, а дохід 24,6 млрд доларів.

Проте, експерти відзначають, що підсумки четвертого кварталу 2020 роки не виправдали очікувань інвесторів. При цьому Tesla не позначені чіткі цілі з виробництва і постачання автомобілів на поточний рік. У зв'язку з цим, опублікований фінансовий звіт викликав падіння акцій на 5%. Відповідно, стан одного з найбагатших людей планети — Ілона Маска зменшилася майже на 4 млрд доларів.

Як повідомляв портал "Коментарі",  електромобілі Tesla можуть отримати серйозний удар по репутації. Деякі зі складових автомобіля не відповідають вимогам безпеки. Такий висновок зробили фахівці з Національної адміністрації безпеки дорожнього руху.

Так, експерти з безпеки попросили компанію Tesla відкликати 158 тисяч автомобілів. Причиною стали відмови мультимедійного блоку управління, через що перестали працювати сенсорні дисплеї. Перебої в роботі блоку ведуть до відмови систем захисту від обмерзання, звукових сигналів і погіршують роботу автопілота.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини