Головна Новини Бізнес новини компаній Торгівля людьми та експлуатація дитячої праці: за що на Nestle і Mars подають в суд
commentss НОВИНИ Всі новини

Торгівля людьми та експлуатація дитячої праці: за що на Nestle і Mars подають в суд

Компанії також прокоментували ситуацію, що склалася

13 лютого 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

У центр скандалу потрапили всесвітньо відомі компанії Nestle, Mars, а також Cargill. Всі вони є великими виробниками харчових продуктів, але чому їх звинувачують в торгівлі людьми?

Торгівля людьми та експлуатація дитячої праці: за що на Nestle і Mars подають в суд

Nestle, Mars, і Cargill звинувачують в співучасті в торгівлі людьми - фото: з відкритих джерел

Правозахисна група International Rights Advocates зробила заяви про те, що вчора, 12 лютого, в суд на перераховані вище компанії був поданий федеральний колективний позов від імені восьми громадян Малі. Nestle SA, Mars і Cargill звинувачують в експлуатації дитячої праці та співучасті в торгівлі людьми. Кожен з тих, хто подав позов, стверджує, що в дитинстві був проданий в рабство і був змушений збирати урожай какао в країні в Західній Африці Кот-д'Івуарі.

Bloomberg повідомляє, що справа ґрунтується на законі, який дозволяє жертвам подавати в суд на компанії, які беруть участь в підприємстві, що має вигоду з торгівлі людьми та примусової праці. Правозахисна компанія своєю чергою зазначила, що виробники продовжують отримувати вигоду від продажу какао, поки його незаконно збирають діти.

У компанії Mars ніяк не прокоментували скандальну ситуацію, а ось в Nestle — навпаки, відзначили, що роблять все для викорінення дитячої праці. Однак в компанії впевнені, що судовий позов жодним чином не допоможе розв'язати проблему з експлуатації дитячої праці у виробництві какао. Представник Cargill повідомив, що керівництво поінформоване про подачу позову до суду. Він також підкреслив, що в компанія проти дитячої праці.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що американські компанії Coca-Cola і PepsiCo разом зі швейцарською корпорацією Nestlé звинуватили в забрудненні планети пластиком. Також сайт інформував про те, що компанія Apple зніме з виробництва один зі своїх смартфонів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

vvv

13 лютого 2021, 17:06

Секс на одну ночь - без денег и отношений, это реально. Тысячи женщин хотят просто потрахаться (многие замужем). Все фото реальные, просто лайкай и сам увидишь что будет;), пользуйся ----- http://srt.vg/vpoiske


Новини