Головна Новини Бізнес новини компаній У Нідерландах суд визнав таксистів Uber "співробітниками": компанія буде платити їм зарплату
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нідерландах суд визнав таксистів Uber "співробітниками": компанія буде платити їм зарплату

Uber повинен наймати їх і виплачувати винагороду відповідно до колективного договору.

14 вересня 2021, 11:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У Нідерландах суд визнав водіїв Uber "співробітниками". Про це повідомляє видання NOS.nl.

У Нідерландах суд визнав таксистів Uber "співробітниками": компанія буде платити їм зарплату

Суд визнав таксистів Uber "співробітниками". Фото: EPA-EFE/WILL OLIVER

Позов був поданий профспілкою таксистів FNV, які були незгодні з підходами компанії. Зокрема, як вони стверджують, більшість водіїв заробляли менше мінімальної заробітної плати.

Профспілка вимагала, щоб компанія скоригувала свою політику і платила водіям згідно з колективним трудовим договором для таксистів.

Окружний суд Амстердама ухвалив своїм рішенням, що водії, які працюють через платформу Uber, фактично є найманими працівниками у компанії. Відповідно Uber повинен наймати їх і виплачувати винагороду відповідно до колективного договору. У профспілці залишилися задоволеними рішенням суду, тоді як топкерівник Uber у Північній Європі заявив, що здивований ним.

Представник Uber повідомив, що компанія буде оскаржувати рішення суду і подасть апеляцію.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що відомий підприємець Ілон Маск розповів, коли на червоній планеті буде зведене повноцінне місто. За словами мільярдера, для цього буде потрібно протягом десятиліття створювати щорічно по одній тисячі двигунів для космічних ракет. На саму споруду піде ще більше часу. Ціна за все міста може становити кілька трильйонів доларів. Детально про це читайте у нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що Європейський суд з прав людини вперше вказав, що власник сторінки в соціальній мережі несе відповідальність за коментарі, які залишають третьої особи. Створюючи відкриту сторінку в соцмережі, користувач зобов'язується стежити за змістом коментарів його "друзів" під своїми постами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://nos.nl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини