Головна Новини Бізнес новини компаній У ОГХК різко змінили керівництво за три місяці до приватизації
commentss НОВИНИ Всі новини

У ОГХК різко змінили керівництво за три місяці до приватизації

Об'єднана гірничо-хімічна компанія, яку планують виставити на приватизацію, розірвала контракти з членами правління і призначила нових

14 квітня 2021, 15:59
Поділіться публікацією:

Видання "Апостроф" повідомляє, що Об'єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК) знову опинилася в епіцентрі скандалу. Причиною стала нібито суперечлива кадрова політика керівників Фонду держмайна Дмитра Сенниченко і Дениса Кудіна.

У ОГХК різко змінили керівництво за три місяці до приватизації

ОГХК. Фото з відкритих джерел

Як пише "Апостроф", зміни в керівництві компанії, яку через три місяці планувалося виставити на приватизацію, можуть позначитися на операційній ефективності підприємства і розмірі надходжень до бюджету, а також на легітимності самої угоди і її вартості.

Суть проблеми, за даними "Апострофа", полягає в тому, що за три місяці до приватизації ОГХК, Фонд держмайна з незрозумілих причин розриває контракт з членами правління, які довели свою ефективність очищенням компанії від схем і компаній-прокладок. Попереднім складом правління ОГХК залишено на рахунках підприємства більше 460 млн. грн., що є рекордом, який не вдалося побити свого часу ні управлінцям Дмитра Фірташа, ні Руслану Журилу і Юрію Перцеву, які можуть бути пов'язані, за даними "Апострофа", з екс -депутат Миколою Мартиненком.

"Апостроф" зазначає, що персони нових призначенців, яким належить займатися питаннями безпеки, фінансів і збуту, нібито не мають профільного досвіду роботи і відрізняються неоднозначною репутацією. Новим першим заступником голови правління ОГХК став уродженець Кривого Рогу — Владислав Войтенко. Раніше він працював місці з нинішнім заступником голови ФДМ Денисом Кудіним в структурах паливного оператора WOG: Кудін очолював дирекцію роздрібних продажів ТОВ "ВОГ Рітейл", а Войтенко розвивав там же торговельну мережу кафе-магазинів при АЗС, продаючи хот-доги, кава та інші продукти харчування. За даними "Апострофа", досвіду реалізації титаномісткої сировини Войтенко він не має.

Ще один призначенець ФДМ — Віталій Петраш. У матеріалі "Апострофа" стверджується, що він теж ніколи раніше не мав справи з титаном. До того ж, зазначає "Апостроф", Петраш нібито працював в таких структурах як "Техойл", "Олеум Стандарт" і "Унісістем", які фігурували в кримінальних справах про фінансові махінації і нанесенні збитків державі.

Відзначимо, що голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко заявляв, що держава планувала виручити від приватизації цього підприємства 3-5 млрд. грн. Але після того, як за короткий період прозорої роботи ОГХК колишньому менеджменту вдалося показати напівмільярдний прибуток, запланована ціна приватизаційної угоди може виглядати економічно необґрунтованою і заниженою, йдеться в матеріалі "Апострофа".

Нагадаємо, експерти розповіли, що дасть розблокування великої приватизації, за яку проголосувала Рада.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини