Головна Новини Бізнес новини компаній У Росії Burger King поскаржився антимонопольникам на Telegram
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії Burger King поскаржився антимонопольникам на Telegram

У Burger King вважають, що Telegram та Дуров ігнорують права та реальні інтереси споживачів

29 жовтня 2021, 19:55
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Відома мережа ресторанів швидкого харчування Burger King поскаржилася до Федеральної антимонопольної служби РФ на месенджер Telegram та його засновника. Про це повідомляє видання Forbes, посилаючись на пресслужбу фаст-фуду.

У Росії Burger King поскаржився антимонопольникам на Telegram

Telegram. Фото: Pixabay

Скаргу було подано через правила нової рекламної платформи. Відповідно до пункту 5.9 правил Telegram, у месенджері не дозволяється реклама фастфуду, у тому числі мереж ресторанів та доставки піци.

Як пише видання фастфуд у цьому сенсі прирівняний до алкоголю, тютюнових виробів та наркотиків. У Burger King вважають, що Telegram та Дуров ігнорують права та реальні інтереси споживачів. Мережа бургерних наполягає на скасуванні заборони.

Московське управління ФАС зареєструвало звернення 28 жовтня. На цей момент воно перебуває на розгляді.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що Telegram запускає сервіс офіційної платної реклами. Рекламні повідомлення, які незабаром з'являться в стрічці новин Телеграм-каналів, майже нічого не змінять для рядових користувачів. Але рекламодавці мають сплатити за цю можливість два мільйони євро, як зазначено в умовах сервісу. Відзначається, що Telegram не буде показувати рекламу в чатах, особистих бесідах або групах.

Також "Коментарі" повідомляли, що Facebook можуть оштрафувати на 36 мільйонів євро. Справа стосується "примусової згоди", яка вимагає від користувачів дати підтвердження на збір компанією їхніх даних для використання платформи. Також група активістів подала подібні скарги проти Instagram, Google та WhatsApp.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини