Головна Новини Бізнес новини компаній "Украерорух" нераціонально використовував мільйонні кредити ЄБРР, - Рада
commentss НОВИНИ Всі новини

"Украерорух" нераціонально використовував мільйонні кредити ЄБРР, - Рада

За три квартали 2020 року, "Украерорух" отримав понад 1 млрд грн збитків і скоротив прибутковість на 67%

3 березня 2021, 11:53
Поділіться публікацією:

Фінансова криза ДП "Украерорух" і збитки підприємства на рівні понад 1 млрд гривень свідчать про те, що керівництво підприємства нераціонально використовувало мільйонні кредити ЄБРР. Про це заявили у Верховній Раді, де сьогодні мають намір почути звіт міністра інфраструктури Владислава Криклій з цього питання.

"Украерорух" нераціонально використовував мільйонні кредити ЄБРР, - Рада

"Украерорух" нераціонально використовував мільйонні кредити ЄБРР - фото з відкритих джерел

ДП "Украерорух" залучив в 2019 році 91,3 млн грн ЄБРР і ЄІБ . У 2020 підприємство отримало трирічний кредит ЄБРР ще на суму в 25 млн. євро. Незважаючи на це, в 2019 році фінансовий стан ДП почав стрімко погіршуватися, констатували в State Watch. За три квартали 2020 року, "Украерорух" отримав понад 1 млрд грн збитків і скоротив прибутковість на 67%.

"Але ми бачимо, що було зростання зарплати керівника ДП Андрія Ярмака, що можливо тільки в тому випадку, якщо зростає прибутковість підприємства. Але тут же все — навпаки. З цим керівником повинен розібратися в першу чергу транспортний комітет. І з'ясувати, чому висококваліфікованих співробітників ДП скоротили (на 177 осіб), зарплати урізали, а у директора вона росте. а ось зі збитковістю "Украероруху" та можливо нецільовим використанням отриманих кредитів від наших міжнародних партнерів вже повинен розбиратися правоохоронний комітет. В цілому, навіть з морально етичної точки зору, тут зрозуміло, що є питання ", — сказав депутат Михайло Бондар.

Згідно з опублікованими деклараціями про доходи, заробітна плата Ярмака в грудні 2019 року становила 143 517 грн. на місяць. А, наприклад, в лютому 2020 року — вже 210 000 долл в місяць.

У транспортному комітеті вчора заявили, що в. о. директора ДП "Украерорух" Андрій Ярмак, до всього іншого, був незаконно призначений на цю посаду. Його кандидатура не відповідала кваліфікаційним вимогам, і цей факт намагалися приховати в Міністерстві інфраструктури України.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, за мільярдні збитки "Украероруху" Рада вимагатиме звільнити незаконно призначеного керівника ДП.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Женя

3 березня 2021, 16:07

Они воруют, а мы плати https://kosatka.media/category/gaz/news/kabmin-naftogaz-dolzhen-obespechit-v-marte-optovuyu-prodazhu-gaza-po-fiksirovannoy-cene-dlya-naseleniya-i-tke-po-konec-aprelya-2022-g


Новини