Головна Новини Бізнес новини компаній Українська армія отримає сучасну надпотужну гвинтівку
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська армія отримає сучасну надпотужну гвинтівку

Нова розробка гвинтівки здатна працювати на дистанціях до 2000 метрів

29 грудня 2020, 08:00 comments1584
Поділіться публікацією:

Українські військові будуть користуватися надпотужною снайперською гвинтівкою. Київський завод "Маяк" нині розробляє нову зброю під назвою "Володар Обрію".

Українська армія отримає сучасну надпотужну гвинтівку

Укроборонпром виробляє нове покоління снайперських гвинтівок. Фото: topwar.ru

Про це повідомила офіційна сторінка пресслужби "Укроборонпрому".

Комплекс містить мультикаліберну гвинтівку і високоточний далекобійний патрон. Гвинтівка своєю чергою здатна ефективно працювати на дистанціях до двох тисяч метрів. Маса гвинтівки не перевищує п'ятнадцять кілограмів.

Зброю  розробили вітчизняні провідні снайпери, а також закордонні експерти — американська компанія Bartlein Barrels Inc. та британська — АRC Ballistics.

"Володар Обрію" вже запатентований.

За словами представників пресцентру "Укроборонпрому", патрон 12,7з114 "HL", який є частиною зброї, можна вважати найпотужнішим снайперсько-антиматеріальним патроном сучасності. Його масове використання можливе на будь-якій 14,5 міліметровій гвинтівці або в кулеметах КПВ шляхом простої заміни ствола.

Перед початком проектування та виробництва було виконано величезний обсяг робіт із вивчення чинних у світі великокаліберних антиматеріальних чи високоточних гвинтівок та боєприпасів до них.

Раніше повідомлялося, що великі автовиробники відкликають тисячі автомобілів в Південній Кореї. Чому вони це роблять, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідає, що компанія Apple просувається вперед з технологіями безпілотних автомобілів і націлена на 2024 рік для виробництва легкового автомобіля, який міг би містити революційну технологію акумуляторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини