Головна Новини Бізнес новини компаній "Укргазвидобування" необхідно негайно виводити зі складу "Нафтогазу", - Кучеренко
commentss НОВИНИ Всі новини

"Укргазвидобування" необхідно негайно виводити зі складу "Нафтогазу", - Кучеренко

Нардеп запевняє, що передача державної видобувної компанії "Укргазвидобування" в пряме підпорядкування Кабінету Міністрів України, підвищить ефективність роботи компанії

26 листопада 2020, 15:35
Поділіться публікацією:

Сьогодні, народний депутат України, перший заступник глави Комітету Верховної Ради України з питань енергетики і ЖКГ Олексій Кучеренко заявив про ефективність передачі державної видобувної компанії "Укргазвидобування" в пряме підпорядкування Кабінету Міністрів України. За його словами, це сприятиме підвищенню рентабельності роботи компанії.

"Укргазвидобування" необхідно негайно виводити зі складу "Нафтогазу", - Кучеренко

ФОТО: З відкритих джерел

"Треба вимагати від уряду звільнити "Укргазвидобування "від абсолютно неефективної системи корпоративного управління з боку НАК "Нафтогаз". Передача "Укргазвидобування" в пряме підпорядкування Кабінету Міністрів, поставила б крапку в питанні — чи потрібен нам взагалі НАК" Нафтогаз", чи ні", — підкреслив народний депутат.

За словами Кучеренка, монопольна позиція "Нафтогазу" не тільки не відповідає інтересам громадськості, а також призводить до ризиків вчинення корупційних дій з боку посадовців компанії.

Народний депутат запевняє, що виведення газу вітчизняного видобутку на відкриту для всіх суб'єктів ринку біржову платформу, може налагодити роботу ринку газу в Україні в цілому. Дану необхідність Олексій Кучеренко обґрунтовує в підготованому законопроекті, внесеному на розгляд до Верховної ради.

"Немає іншого механізму, крім як біржова торгівля, для забезпечення вільного доступу до ресурсу всіх суб'єктів ринку. Механізм біржової торгівлі газом УГВ абсолютно не суперечить ніяким законам, а навпаки він створить ринкове конкурентне середовище для визначення справедливої ціни на ринку. Він поклав би край абсолютно неправильномв підходу до ціноутворення за формулою "Амстердам+", коли відбувається прив'язка до імпортної ціни ", — продовжив народний депутат.

Він також упевнений, що звільнення державної компанії від "Нафтогазу" призведе до зниження ціни газу для споживача.

"Конкурентний ринок і продаж газу на біржі — це ті механізми, які допоможуть цінам на газ знизитися, адже буде знайдений баланс між платоспроможністю споживача і можливістю" Укргазвидобування "забезпечувати виконання своєї виробничої програми. Тому, однозначно можу сказати, що вона знизиться", — сказав депутат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини