Головна Новини Бізнес новини компаній Уряд, як головний акціонер, і наглядрада "Нафтогазу" повинні піклуватися про результати роботи компанії, - Руденко
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд, як головний акціонер, і наглядрада "Нафтогазу" повинні піклуватися про результати роботи компанії, - Руденко

Журналіст Сергій Руденко вважає, що Україні потрібна система корпоративного управління в державних компаніях

28 травня 2021, 18:25
Поділіться публікацією:

Корпоративне управління НАК "Нафтогаз" має бути вільним від політичного втручання, а уряд, як головний акціонер, разом з наглядовою радою повинні піклуватися про результати роботи держкомпанії. Про це на своїй сторінці в Facebook пише експерт, журналіст Сергій Руденко.

Уряд, як головний акціонер, і наглядрада "Нафтогазу" повинні піклуватися про результати роботи компанії, - Руденко

Нафтогаз. Фото з відкритих джерел

"Шмигаль пообіцяв прозорі конкурси для відбору наглядової ради і глави "Нафтогазу". І поки цього немає, як на мене, треба уникнути конфлікту глави тимчасової наглядової ради з його "дорожньою картою", з прем'єр-міністром або головою правління. Адже на кону — інтереси держави". — пише Сергій Руденко.

На його думку, жодна зі сторін не повинна ігнорувати іншу або примушувати ту або іншу сторону до дій, які суперечать або Статуту НАКу чи здоровому глузду.

Експерт упевнений, що Україні потрібна система корпоративного управління в державних компаніях, інакше виникатиме спокуса керувати ними в ручному режимі. Але це не позбавляє той же уряд права розпоряджатися ними. Як вважає Руденко, саме Кабмін повинен ставити перед менеджментом компаній стратегічні цілі, бо уряд — головний акціонер. А наглядова рада, на його думку, має контролювати виконання цих стратегічних цілей. Руденко додав, що в будь-якому випадку уряд, члени наглядової ради і голова правління того ж "Нафтогазу" повинні працювати на єдиний результат — забезпечення ефективності роботи компанії.

Також він наголосив на важливості того, щоб в Україні збільшувався обсяг видобутку газу, а держава дбала про розвиток нафтогазовидобувного комплексу.

"Я хочу, щоб робота державної компанії, де є високооплачуваний менеджмент і наглядова рада, була успішною. Принаймні, для цього й існують управлінці. Я хочу, врешті-решт, щоб Україна стала заможною державою. Корупція і сумнівні схеми повинні бути подолані. Особливо в держкомпаніях. Більше прозорості та зрозумілості у використанні державних, а відтак — наших із вами грошей", — зазначив Сергій Руденко.

Уряд, як головний акціонер, і наглядрада ”Нафтогазу” повинні піклуватися про результати роботи компанії, - Руденко - фото 2

Раніше повідомлялося, що в уряді прокоментував законність зміни керівництва "Нафтогазу" .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини