Головна Новини Бізнес новини компаній УТЕСІСТЕМ оштрафований у розмірі 1% від обігу - АМКУ
commentss НОВИНИ Всі новини

УТЕСІСТЕМ оштрафований у розмірі 1% від обігу - АМКУ

Компанія УТЕСІСТЕМ є організатором торгів необробленою деревиною

17 серпня 2021, 19:05
Поділіться публікацією:

На ТОВ "УТЕСІСТЕМ" сумського блогера Данила Маландія накладено штраф в розмірі 1% від обороту. Про це повідомили в прес-службі Антимонопольного комітету України.

УТЕСІСТЕМ оштрафований у розмірі 1% від обігу - АМКУ

АМКУ - фото з відкритих джерел

"Оштрафовано ТОВ "УТЕСІСТЕМ" на 64 288 гривень за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді неподання інформації Антимонопольному комітету України на вимогу державного уповноваженого Комітету від 01.12.2020 № 130-26.13 / 02-16430 у встановлений ним термін", — повідомили в АМКУ.

Як раніше повідомляли ЗМІ, УТЕСІСТЕМ є організатором торгів необробленою деревиною та користувався для цього спеціально розробленою системою електронних торгів. Авторське право на одну з систем торгів належить Данилу Маландію — одному із засновників товарної біржі, яка спеціалізується на торгах необробленої деревини — ТБ "Сумська ресурсна біржа".

У ЗМІ кілька разів повідомлялося про зловживання на даній біржі нібито в інтересах певних учасників торгів, які були юридично пов'язані з засновниками ТБ "Сумська ресурсна біржа".

Так, наприклад, велика частина деревини на торгах ТБ "Сумська ресурсна біржа" продавалася за стартовою ціною, без торгів і конкуренції, а кінцевими покупцями нібито ставали компанії, які прямо належать одному із співзасновників біржі — блогеру Маландію Данилу, який судиться з ДП "ЛІАЦ " за право інтелектуальної власності на програмне забезпечення електронних торгів. Також, інформовані джерела пов'язували Маландія з керівництвом Держлісагентства, а його компанії фігурували раніше в кримінальному провадженні Служби безпеки України.

Раніше "Коментарі" писали, що в рамках деолігархізації Рада може розширити повноваження АМКУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини