Головна Новини Бізнес новини компаній В Україні запрацювала система електронних платежів в режимі 23/7
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запрацювала система електронних платежів в режимі 23/7

З 3 серпня в Україні запрацювала нова платіжна система

4 серпня 2020, 16:56
Поділіться публікацією:

Система електронних платежів (СЕП) в Україні запрацювала в режимі 23/7. Тепер даний сервіс доступний для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень. Про це повідомляє прес-служба Національного банку в фейсбуці.

В Україні запрацювала система електронних платежів в режимі 23/7

"Нам вдалося перейти на розширений регламент роботи. З третього серпня система доступна для проведення міжбанківських платежів", — йдеться в повідомленні.

За даними НБУ, вже в перший день роботи по новому регламенту платежі в СЕП проводили всі 75 банків України і Державна казначейська служба України. Першими в нічний час провели платежі Альфа Банк, Перший інвестиційний банк і ІдеяБанк, потім до них приєдналися ПриватБанк і Ощадбанк.

В цілому, за даними Національного банку України, протягом банківського дня 3 серпня в системі було оброблено 1,6 мільйона платежів на загальну суму понад 119 млрд грн.

"Робота СЕП в режимі 23/7 стане першим етапом для переходу системи на цілодобовий режим роботи. Тепер Національний банк буде працювати, щоб реалізувати в СЕП" безшовний "режим роботи 24/7", — уклали в НБУ.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що з введенням нових правил фінансового моніторингу з 28 квітня банки отримали можливість віддаленої ідентифікації клієнтів . Зокрема відкрити рахунок можна буде поспілкувавшись з оператором банку через відеодзвінок.

Це буде відбуватися таким чином: людина зв'язується з менеджером банку через відеодзвінок, показує свої документи, працівник банку таким чином читає інформацію, ідентифікуючи особистість. Після цього потрібно відсканувати або сфотографувати документи і відправити в банк. Таким чином, банк може віддалено відкривати рахунок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини