Головна Новини Бізнес новини компаній За 15 років - 142 млн тонн сталі: знакові об'єкти, вироблені компанією "Метінвест"
commentss НОВИНИ Всі новини

За 15 років - 142 млн тонн сталі: знакові об'єкти, вироблені компанією "Метінвест"

Найважливішим "витвором" компанії для України гендиректор Юрій Риженков вважає Чорнобильський саркофаг

8 червня 2021, 16:33
Поділіться публікацією:

За 15 років підприємства групи "Метінвест" виплавили понад 142 млн тонн сталі. Така кількість пропорційна 20 тисячам Ейфелевих веж. Про це повідомив гендиректор компанії Юрій Риженков.

За 15 років - 142 млн тонн сталі: знакові об'єкти, вироблені компанією "Метінвест"

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков. Фото з відкритих джерел

Варто зазначити, що кількість виробленої сталі рахували лише по підприємствах, які на 100% входять до групи.

Топ-менеджер зазначив, що сталь, вироблена "Метінвестом", використовувалася і продовжує використовуватися при будівництві знакових об'єктів як в Україні, так і за її межами.

"Практично всі жителі нашої країни кожного дня бачать продукцію компанії "Метінвест". Дарницький міст або той же стадіон "Олімпійський" — це все зі сталі, яка була виготовлена нашою компанією", — розповів Юрій Риженков.

Особливе місце в переліку об'єктів, створених зі сталі "Метінвесту", за словами гендиректора компанії, займає Чорнобильський саркофаг.

"Для нас це дуже знаковий проєкт, і він важливий з точки зору екології і з точки зору всього світу. Він повністю зроблений зі сталі "Метінвесту". Причому частина з цієї стали була перероблена нашими ж підприємствами в Італії. Виготовлена в Маріуполі, перевезена в Італію, там перероблена і після цього потрапила назад в Україну у вигляді готової продукції на сучасний саркофаг", — зазначив Риженков.

Серед світових споруд гендиректор "Метінвесту" особливо виділив два об'єкти — у Лондоні і в Панамі.

"Крім цього, у світі, напевно, з найяскравіших таких це "Осколок", ("Shard") - найвища будівля Великобританії, в Лондоні. Це сталь "Метінвесту". Двері шлюзів Панамського каналу, найбільшого каналу в світі, - це теж сталь "Метінвесту", — заслужено похвалився досягненнями компанії її гендиректор.

Риженков зазначив, що загалом "Метінвест" допомагає генерувати значний відсоток українського ВВП.

"Якщо бути точним - близько 8% генеруємо, — підкреслив він. — Ми повинні розуміти, що "Метінвест" — це найбільша приватна компанія країни. Це найбільший постачальник валютної виручки в країну. Це 80 тисяч осіб, які кожного дня працюють на благо цієї країни, створюючи сталевий каркас України, як ми говоримо, її сталевий фундамент".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини