Головна Новини Бізнес новини компаній Спроба захоплення заводу "Семки": ЗМІ очікують неупередженого рішення щодо переатестації прокурора Жернового
commentss НОВИНИ Всі новини

Спроба захоплення заводу "Семки": ЗМІ очікують неупередженого рішення щодо переатестації прокурора Жернового

Прокурор Жерновий, якого колектив компанії "Семки" звинуватив у рейдерстві, хоче повернутися на службу

10 грудня 2020, 14:55
Поділіться публікацією:

Скандальновідомий через спробу рейдерського захоплення підприємства "Семки" сумський прокурор Андрій Жерновий намагається поновитися на службу.
Представники ЗМІ, які досліджували його протиправні дії щодо українського виробника "Семки", тримають на контролі дії атестаційної комісії з приводу можливої переатестації прокурора, яка має розглянути та дати оцінку професійній компетенції, етиці та доброчесності Жернового.
Вони наголосили на тому, що проти Жернового триває досудове розслідування за вчинення кримінального правопорушення, через яке 200 працівників підприємства могли втратити робочі місця.
Крім того, журналісти звернули увагу на той факт, що колегу Жернового - першого заступника прокурора області Рубана було звільнено рішенням шостої кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур.
Зазначимо, що засідання атестаційної комісії відбудеться 11 грудня, в рамках якої пройде співбесіда з прокурором прокуратури Сумської області Жерновим А.М.

Спроба захоплення заводу "Семки": ЗМІ очікують неупередженого рішення щодо переатестації прокурора Жернового

Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, у ході справи про рейдерське захоплення підприємства ДБР розслідує провадження за підозрою слідчого СБУ В. Прохненка у зловживанні владою та службовому підробленні прокурорів А. Жернового та О. Рубана. Атестаційна комісія Генеральної прокуратури ухвалила рішення про звільнення з органів прокуратури першого заступника прокурора Сумської області О. Рубана.

Як повідомлялося, завод "Семки" визнано потерпілим від дій експрокурора Рубана. Як виявилося, саме О.Рубан давав письмові незаконні вказівки суду, щодо того, як саме треба розглядати справу проти "Семок". Слідчий СБУ за погодженням із прокурорами вніс до подання до суду завідома неправдиві факти, що кваліфіковано як службове підроблення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини