Головна Новини Бізнес новини компаній Заради кредиту ЄБРР ОККО Віталія Антонова "позбулася" компанії, яка заборгувала бюджету 640 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Заради кредиту ЄБРР ОККО Віталія Антонова "позбулася" компанії, яка заборгувала бюджету 640 млн грн

Українські ЗМІ вважають, що ОККО позбавляється від проблемних кредитів заради ЄБРР

2 липня 2021, 09:27 comments5019
Поділіться публікацією:

У вітчизняних ЗМІ з'явилася інформація, що компанія "ОККО-Нафтопродукт", яка входила в групу ОККО Віталія Антонова, нібито заборгувала державі понад 640 млн грн податків, після чого була перейменована і переоформлена на фірму, яку, як пишуть "Вести", пов'язують з Антоновим. За версією видання ОККО позбулася проблемного активу, щоб не гасити заборгованість перед бюджетом і безперешкодно отримати черговий транш кредиту від ЄБРР.

Заради кредиту ЄБРР ОККО Віталія Антонова "позбулася" компанії, яка заборгувала бюджету 640 млн грн

ОККО продала ОККО-Нафтопродукт

Варто відзначити, що у 2018 році почався судовий спір між ДФС і "ОККО-Нафтопродукт". Слідство тоді повідомляло, що компанія не платила акциз при роздрібній торгівлі паливом через мережу АЗС, що ймовірно стало причиною акцизного податку на загальну суму 640,4 млн грн. Компанія виграла суд першої інстанції, але Восьмий апеляційний адміністративний суд підтвердив обгрунтованість претензій фіскалів. У грудні 2020 року Верховний суд України повернув справу до суду першої інстанції — Івано-Франківський окружний адмінсуд. 18 червня 2021 року його зупинив виробництво, призначивши додатковий судову експертизу, яку проведе відомий своєю "неквапливістю" Київський НДІ судових експертиз.

За даними видання "Вести", в той час "ОККО-Нафтопродукт" вже перейменували в "Енерготрейд-ресурс". Також ЗМІ пише, що компанія отримала нового власника: замість OKKO GROUP Віталія Антонова, її переоформили на івано-франківську компанію "Укрсервіс", бенефіціарами якої є Ігор Фрезюк і Василь Федорів.

"Вести" пишуть, що обидва через дочірню компанію пов'язані з фінансовою компанією "Декра", яка належить івано-франківському підприємцю Віктору Вінтоняку — партнеру Віталія Антонова. "Дектра" нібито багато років надає послуги структурам Антонова — від розміщення акцій "Галнафтогазу" і депозитарних послуг його власникам до послуг повіреного при продажу векселів. У звітності "Декра" "Галнафтогаз" зазначений як один з найбільших кредиторів. У докризовий час "Декра" безпосередньо вважалася міноритарним акціонером "Галнафтогазу".

"Все це дозволяє зробити висновок про багаторічне і довірче партнерство Антонова і Вінтоняка. У зв'язку з чим заміна Антонова на пов'язаних з "Декра" менеджерів, які офіційно не входять до складу OKKO GROUP, виглядає цілком логічним кроком ", — пишуть" Вести "в своєму матеріалі.

Видання також повідомляє, що після цієї заміни та виходу "ОККО-Нафтопродукту" зі структури OKKO GROUP компанія Антонова нібито отримала черговий транш кредиту від ЄБРР на 35 млн доларів, в рамках загального кредитування на суму 135 млн доларів. Маючи компанію-боржника в структурі, ОККО, ймовірно, не пройшла б перевірку на добропорядність.

Нагадаємо , ціни на бензин злетіли через домовленості ОККО, WOG та SOCAR.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини