Головна Новини Бізнес новини компаній Змови на тендерах "Укрзалізниці" не було: "Метінвест" спростовує звинувачення
commentss НОВИНИ Всі новини

Змови на тендерах "Укрзалізниці" не було: "Метінвест" спростовує звинувачення

Підприємство заперечує втручання в господарську діяльність незалежних рейдерів і дистриб'юторів

18 травня 2021, 17:59
Поділіться публікацією:

Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній "Метінвест" спростовує звинувачення в нібито змові на тендерах ПАТ "Укрзалізниця". Адміністрацією підприємства підкреслюється постійне дотримання кращих міжнародних практик тендерних процедур.

Змови на тендерах "Укрзалізниці" не було: "Метінвест" спростовує звинувачення

Компанія "Метінвест" заперечує звинувачення у змові стосовно тендерів. Фото із відкритих джерел

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", згідно із заявою компанії підприємства "Метінвесту" реалізують свою продукцію кінцевим споживачам не тільки через підприємства групи (СМЦ), але і шляхом надання вільного доступу до продукції незалежним трейдерам і дистриб'юторам. При цьому група нібито жодним чином не втручається в їхню господарську діяльність. Вибір ними способів реалізації (шляхом прийняття участі в державних закупівлях або на вільному ринку) і покупців, а також проведення переговорів з ними та формування ціноутворення цілком є їх комерційною ініціативою.

Як зазначається в документі, "Метінвест-СМЦ" в рамках закону "Про державні закупівлі" та з урахуванням кращих європейських практик послідовно виступає з ініціативою імплементації договірних умов за формульним ціноутворенням при проведенні тендерних процедур, що сприятиме прозорості цін та їх відповідності ринку.

Підприємства групи "Метінвест" (зокрема, "Метінвест-СМЦ"), неухильно дотримуються вимог чинного законодавства та належним чином виконують свої зобов'язання за результатами процедур державних закупівель, незалежно від зростання ціни на ринку металопрокату. Відвантаження продукції здійснюється за фіксованими цінами договорів, укладених за підсумками тендерів.

Відзначається, що крім українських дистриб'юторів і трейдерів із продукцією групи "Метінвест" конкурують і товари іноземних виробників (Voestalpine Schienen GmbH Austria, Vossloh Fastening Systems GmbH Germany, Plastwil Sp.z oo Poland, Schwihag AG Switzerland), їх дилерів, а також низки виробників країн СНД.

Так, наприкінці 2020 року "Метінвест-СМЦ" відвантажив 45,5 тис. тонн рейок за договором у рамках фінансування Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) за ціною, значно нижчою офіційного прайсу компанії, — в умовах значного зростання світових цін на квадратну заготовку. До слова, на тендері "Метінвест-СМЦ" запропонував вартість істотно нижчу за мінімальну ціну інших виробників, підкреслюється в заяві групи.

Нагадаємо, що "Метінвест" є вертикально-інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Її підприємства розташовані в Україні — в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях, в країнах Європи. Зокрема, у Болгарії знаходиться завод Promet Steel потужністю 500 тис. тонн металопрокату на рік, в Італії — Metinvest Trametal і Ferriera Valsider сумарною потужністю 1,2 млн тонн на рік. У Великобританії компанії належить завод Spartan UK, який здатний випускати 200 тис. тонн сталевого прокату в рік.

Оптово-роздрібним каналом збуту продукції "Метінвесту" в Україні є ТОВ "Метінвест-СМЦ". Компанія реалізує продукцію підприємств "Метінвесту", а також інших металовиробників України та країн СНД. Завдяки вертикальній інтеграції в групі "Метінвест" компанія надає найвигідніші умови від найбільших виробників. "Метінвест-СМЦ" має у своєму розпорядженні мережу сервісних металоцентрів із загальним запасом товарного металопрокату понад 100 тис. тонн і максимально повним асортиментом (більше 1000 позицій).

Слід зазначити, що основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%). ТОВ "Метінвест Холдинг" є керуючою компанією групи "Метінвест".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини