Головна Новини Бізнес новини компаній Зупинити фейки: GlobalMoney закликала українців не піддаватись на маніпуляції
commentss НОВИНИ Всі новини

Зупинити фейки: GlobalMoney закликала українців не піддаватись на маніпуляції

У GlobalMoney заявили, що не співпрацюють із фізичними та юридичними особами Російської Федерації

25 серпня 2021, 18:43
Поділіться публікацією:

GlobalMoney вкотре закликає ЗМІ та лідерів громадської думки не піддаватись на маніпуляції конкурентів та не поширювати неперевірену інформацію. Повідомлення зі зверненням компанія оприлюднила на своїй офіційній сторінці у Фейсбук.

Зупинити фейки: GlobalMoney закликала українців не піддаватись на маніпуляції

В GlobalMoney закликали перевіряти інформацію на правдивість. Фото із відкритих джерел

У GlobalMoney заявляють, що впродовж останнього часу конкуренти компанії активно розповсюджують фейки та маніпулюють фактами, а інколи взагалі вдаються до відвертої брехні. 

"Ми переконані, що подібні спроби необґрунтованого тиску та дискредитації МПС GlobalMoney організовано за участі наших недобросовісних конкурентів, про що раніше повідомляли окремі ЗМІ.

Неперевірена та маніпулятивна інформація активно поширюється не лише у інтернет-виданнях, а і у ТГ-каналах та соціальних мережах. Водночас, більшість, так званих, "аналітичних" статей та повідомлень базуються на домислах, відвертих вигадках та перекручуванні фактів",  — йдеться у повідомленні.

Також у компанії стверджують, що офіційні інстанції України, які, зокрема, уповноважені оцінювати роботу платіжної системи GlobalMoney, не мають претензій до її діяльності та керівництва. Це підтверджують результати багатьох перевірок господарської діяльності компанії, що проводяться у відповідності до чинного законодавства України.

"Раніше наша компанія вже стикалася з проявами недобросовісної конкуренції з боку Айбокс Банку. Тоді у справу втрутився Антимонопольний комітет та після проведення перевірки виніс рішення щодо накладання штрафу на Айбокс Банк за наклеп.

Водночас, складається враження, що наразі, аби уникнути покарання, наші конкуренти залучили для дискредитації GlobalMoney професійних "чорних" PR-ників, що поширюють відверті фейки, вводячи в оману не лише користувачів мережі Інтернет, а лідерів громадської думки", — зазначають у дописі. 

У зв’язку із цим компанія звернулася до представників ЗМІ, громадських організацій та лідерів громадської думки з проханням не поширювати безпідставні звинувачення щодо компанії GlobalMoney, ретельно перевіряти інформацію та звертатись за коментарями до співробітників компанії, як це передбачено стандартами журналістської етики.

"Ми всі прагнемо жити у дійсно європейській країні, де повага один до одного, чесна конкуренція, високі стандарти комунікацій та норми Закону — є безперечним пріоритетом. Давайте будувати її щодня, а не займатися поширенням інформаційного бруду, який шкодить не лише компанії, а і її співробітникам, їх родинам та часто взагалі стороннім особам, які не мають жодного відношення до нашої діяльності", — повідомили у GlobalMoney.

Також у дописі наголошується, що компанія GlobalMoney здійснює свою діяльність виключно в рамках законодавства України та не співпрацює з фізичними та юридичними особами Російської Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини