Головна Новини Бізнес економіка Агресія Росії: чи зміниться курс долара в Україні та що буде з економікою
commentss НОВИНИ Всі новини

Агресія Росії: чи зміниться курс долара в Україні та що буде з економікою

На тлі новин про можливе вторгнення РФ в Україну нерезиденти та інвестори активно виходять з українських активів

24 листопада 2021, 19:50
Поділіться публікацією:

Зараз курс української гривні залишається під тиском, але темпи його спаду призупиняться. Про це інформує УНІАН, оприлюднивши коментар начальника відділу аналітики ГК Forex Club Андрія Шевчишина.

Агресія Росії: чи зміниться курс долара в Україні та що буде з економікою

Курс долара може зрости (фото з відкритих джерел)

 Він зазначив, що  можливо,  ринок підвищить волатильність, тому курс буде орієнтуватись на 27 гривень за долар. Але зараз  в ринковому середовищі можуть бути коливання, при цьому їх діапазон буде широким  — 26, 75-27 гривень за долар.

 Разом з тим, курс української грошової одиниці цієї середи, 24 листопада буде лишатись під тиском в районі позначки 26, 9 грн за долар.

Експерт відмітив, що на негативному фоні новин про можливість нападу Росії на нашу країну, інвестори продовжують активно виходити, позбуваючись українських активів. Тільки за останніх дві  доби  портфель ОВДП нерезидентів зменшився на понад 715 млн грн, а починаючи з 15 листопада цей відтік  становить 3, 8 млрд грн. Подешевшали українські єврооблігації. Активно скуповують валюту представники спекулятивного капіталу та громадяни. НБУ згладжує ці коливання, але в регулятора немає намагань збити курс і повернути його на сильні позиції.

 Фінансист розповів, що реакція валютного ринку на звістку щодо надання кредиту є стриманою і сьогодні високий попит зберігається. Він замітив, що МВФ надав 699 млн доларів кредиту і  наша країна повинна була його отримати ще вчора. До червня наступного року  українська влада розраховує на ще кілька траншів.

 На думку Шевчишина,  визначальним  фактором, що пожвавлює ринок  є  настання вихідних в Сполучених Штатах Америки 25-26 листопада.  Тому  нерезиденти, і разом з ними експортери та імпортери  будуть завершувати  свої фінансові  справи. Зараз це — купівля і виведення валюти. Але, саме через вихідні, в ринковому середовищі настане невелике затишшя. Разом з тим, чималі  виплати, які отримають в четвер власники  за купонами ОВДП, збільшать гривневу ліквідність в ринковому середовищі й це стане причиною того, що американський долар піде вгору.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що агресія Росії завдала збитки українським портам, які обчислюються мільярдами.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини