Головна Новини Бізнес економіка Агроекспорт з портів Дунайського регіону зріс у 42 рази
commentss НОВИНИ Всі новини

Агроекспорт з портів Дунайського регіону зріс у 42 рази

Обсяг експорту олійних і зернових з портів Дунайського регіону склав 6,1 млн тонн, що в 42 рази перевищує показник 2021-го.

21 грудня 2022, 23:39
Поділіться публікацією:

За січень — листопад цього року порти Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайськ збільшили перевалку майже в три рази порівняно з таким самим періодом минулого року. Про це повідомляє пресслужба Адміністрації морських портів України. 

Агроекспорт з портів Дунайського регіону зріс у 42 рази

Фото: https://pixabay.com/


За 11 місяців 2022 року порти Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайськ обробили 14,5 млн тонн вантажів. Таким чином, вони продемонстрували зростання обсягів вантажопереробки в 2,9 рази (+294%) порівняно з січнем — листопадом минулого року. Найбільшу частку за обсягами перевалки займають продовольчі вантажі, зазначають в АМПУ. 


Керівник ДП "АМПУ" Олексій Востріков наголосив на можливості збільшити перевалку з портів Дунайського регіону. 


"Незважаючи на те, що сьогодні порти Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайськ задіяли майже усі наявні потужності для перевалки вантажів, потенціал для подальшого розвитку все ж є. А саме: модернізація та оновлення інфраструктури портів, залучення інвестицій для будівництва нових терміналів і днопоглиблення”, — цитує слова керівника пресслужба АМПУ.


Як відомо, Україна має труднощі з експортом агропродукції. Головний спосіб надходження українських зернових на зовнішні ринки — морський — частково заблокований через агресію росіян. У межах "зернової угоди" дозволено вивіз української агропродукції з портів Великої Одеси — Одеса, Чорноморськ і Південний. Крім того, Росія навмисне створює перепони під час реєстрації суден з українською агропродукцією на інспекцію. Нині обговорюється можливість відкриття другої за значимістю торгової гавані країни — Миколаївського порту. Крім того, Україна планує залучити інвесторів для розвитку Дунайських портів. Для цього Києву потрібні сотні мільйонів доларів зовнішніх інвестицій. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.uspa.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини