Головна Новини Бізнес економіка Акції Shell впали до 25-річного мінімуму
commentss НОВИНИ Всі новини

Акції Shell впали до 25-річного мінімуму

Акції Shell миттєво відреагували на рішення про перезавантаження роботи компанії

2 жовтня 2020, 01:55
Поділіться публікацією:

Акції компанії Shell впали до найнижчого рівня за останні 25 років. Це сталося на наступний день після оголошення про кардинальну трансформацію всієї компанії. Також це продемонструвало масштаб проблеми, з якою стикаються найбільші нафтові компанії, переконуючи інвесторів у своїх зелених амбіціях. Про це повідомляє Bloomberg.

Акції Shell впали до 25-річного мінімуму

Разом зі своїми європейськими колегами Shell приступає до трансформації, щоб до середини століття стати більш екологічно чистою компанією з набагато меншою кількістю активів у нафтовій галузі. У той час як одні інвестори вітають новий напрямок, інші сумніваються в правильності догляду в менш прибуткові поновлювані джерела енергії

Акції Shell закрилися в четвер на позначці 907,3 пенса — найнижчому рівні з листопада 1995 року. Його лондонський конкурент BP Plc також впав до 25-річного мінімуму за рік.

Англо-голландська компанія оголосила в середу про втрату 9000 робочих місць до кінця 2022 року, що, за її прогнозами, призведе до економії 2,5 млрд дол. Ці скорочення є частиною ширшої реструктуризації компанії, оскільки вона прагне скоротити викиди парникових газів і перейти на чистішу енергетику.

Нагадаємо, ціни на нафту знизилися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини