Головна Новини Бізнес економіка АМКУ надав покупцю ДП «Волиньторф» всі дозволи на приватизацію
commentss НОВИНИ Всі новини

АМКУ надав покупцю ДП «Волиньторф» всі дозволи на приватизацію

ТОВ «Агробістандарт» стала переможцем аукціону з приватизації ДП «Волиньторф»

4 грудня 2023, 18:40
Поділіться публікацією:

Антимонопольний комітет України надав дозвіл ТОВ "Агробіостандарт" на придбання активів державного підприємства "Волиньторф", включаючи Маневицький торфозавод. Про це йдеться у відповідному рішенні АМКУ.

АМКУ надав покупцю ДП «Волиньторф» всі дозволи на приватизацію

ДП «Волиньторф» (фото з відкритих джерел)

Згідно договору купівлі-продажу, який був укладений між Фондом державного майна України та ТОВ "Агробіостандарт", після отримання дозволу Антимонопольного комітету право власності на об'єкт приватизації переходить до компанії.

Нагадаємо, 6 жовтня ТОВ "Агробістандарт" стала переможцем аукціону з приватизації ДП "Волиньторф" зі ставкою 212,22 млн грн. Торги відбулися на платформі "Прозорро.Продажі".

1 листопада покупець сплатив ціну продажу в повному обсязі, враховуючи ПДВ, на загальну суму 254,7 млн грн.

6 листопада між ТОВ "Агробіостандарт" та Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях укладено договір купівлі-продажу.

17 листопада ФДМУ поширив свою офіційну позицію про те, що під час організації та проведення відкритого аукціону з продажу ДП "Волиньторф" Фонд діяв виключно в межах чинного законодавства. 

21 листопада в АТ "Прозорро. Продажі" повідомили, що під час проведення аукціону з продажу ДП "Волиньторф" ьули відсутні будь-які технічні збої, які могли б вплинути на оголошення торгів та на завершення приватизації в системі. 

Довідка. ДП "Волиньторф" закінчив за I-е півріччя 2023 року з прибутком лише 6,2 млн грн, за попередній 2022 рік — 10,6 млн грн, а 2020 та 2021 рр. взагалі були збитковими.

Підприємство має спецдозволи на користування надрами на родовищах "Засвіття Ситнелюк" і "Сойне".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини