Головна Новини Бізнес економіка АМКУ вперше за багато років звернув увагу на ринок електроенергії - Карасьов
commentss НОВИНИ Всі новини

АМКУ вперше за багато років звернув увагу на ринок електроенергії - Карасьов

Політолог заявив, що АМКУ нарешті взявся за ринок електроенергії, де правила гри вже кілька років диктує лише одна бізнес-група

17 грудня 2020, 14:25
Поділіться публікацією:

Політолог Вадим Карасьов заявив, що Антимонопольний комітет України вперше за багато років звернув увагу на ринок електроенергії. Так він прокоментував рішення АМКУ оштрафувати компанію ДТЕК за зловживання на ринку електроенергії.

АМКУ вперше за багато років звернув увагу на ринок електроенергії - Карасьов

Фото з відкритих джерел

"Штраф у розмірі 275 мільйонів гривень навряд чи стане проблемою для Ріната Ахметова, якому належить компанія ДТЕК — це менше половини вартості будь-якого з футболістів клубу "Шахтар". Але сам факт, що АМКУ взявся за ринок, де правила гри вже кілька років диктує лише одна бізнес-група, а галузеві чиновники від неї безпосередньо залежні, говорить про позитивні зміни в боротьбі з монополіями", — вважає політолог.

За його словами, монопольні прояви на ринку електроенергії призвели до того, що її рівень сьогодні — один із найвищих в Європі. Карасьов вважає, що це негативно позначається на іміджі не тільки уряду, але й президента України.

"Очевидно, Володимир Зеленський втрачає терпіння, та найближчим часом безроздільне, а іноді й безцеремонне правління на енергоринку лише однієї бізнес-групи може завершитися. Цей ринок завжди був дуже політизований. Але сьогодні конкуренція на ньому потрібна як споживачам, так і керівництву країни", — резюмував політолог Вадим Карасьов.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України визнав дії групи ДТЕК (в складі АТ "ДТЕК Західенерго" і ТОВ "Д. Трейдінг") в торговельній зоні "Острів Бурштинської ТЕС" у період з липня по жовтень 2019 року зловживанням монопольним становищем і наклав на компанії групи штрафи загальною сумою понад 275,2 мільйонів гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини