Головна Новини Бізнес економіка АРМА інвестувало найбільше з початку війни коштів у військові облігації
commentss НОВИНИ Всі новини

АРМА інвестувало найбільше з початку війни коштів у військові облігації

Кошти виручено від реалізації російського аміаку

19 січня 2023, 10:15
Поділіться публікацією:

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) вклало у воєнні облігації найбільшу з початку широкомасштабого вторгнення рф суму — 370 мільйонів гривень. Про це пишуть “Коментарі” з посиланням на пресслужбу відомства.

АРМА інвестувало найбільше з початку війни коштів у військові облігації

Фото: pixabay.com

Згідно з повідомленням, інвестовані кошти було виручено на торгах арештованого аміаку російського походження. Повідомляється, що партію аміаку обсягом 10 тисяч тонн було продано на аукціоні ще в листопаді минулого року.  Під час торгів початкова ціна зросла на 26%, тобто на 77 млн гривень. 


“Попри обтяженість активу арештом та необхідність сплати покупцем ПДВ та інших витрат, суттєве зростання початкової ціни аміаку стало наслідком високої конкуренції цінових пропозицій від учасників ринку”, — зауважили в АРМА.


Також повідомляється, що це вп'яте Агентство купує облігації внутрішньої державної позики, за рахунок яких фінансуються військові потреби країни. За словами керівника Агентства Дмитра Жоравовича, реалізація арештованого майна дозволяє швидко та в значних обсягах спрямовувати кошти безпосередньо на оборонні потреби держави. 


Посадовець додав, що відомство працює над законодавчим удосконаленням продажів, “оскільки збільшення конкуренції та, як наслідок, ціни реалізації майна дозволить перераховувати більше коштів для Сил оборони”. 


Загалом шляхом купівлі урядових облігацій, до бюджету АРМА перерахувало понад 1,2 мільярди гривень, а також ще понад 300 млн гривень без інвестування в цінні папери Мінфіну.


Раніше ми писали, що НБУ закликав міжнародні банки вийти з російського ринку. Зокрема, регулятор звертався до міжнародних фінустанов — Raiffeisen Bank International, Intesa Sanpaolo, OTP Bank, ING Bank, Credit Agricole, з проханням покинути ринок рф та білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://arma.gov.ua/
comments

Обговорення


Новини