Головна Новини Бізнес економіка АРМА перевершило себе: розшукало активів на 60 млрд гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

АРМА перевершило себе: розшукало активів на 60 млрд гривень

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів у 2022 році виявило злочинних активів на суму понад 60 млрд гривень.

25 січня 2023, 17:21
Поділіться публікацією:

В зазначену суму входять грошові кошти, цінні папери та частки у статутних капіталах, повідомляє прес-служба АРМА, інформують "Коментарі". 

АРМА перевершило себе: розшукало активів на 60 млрд гривень

Фото з відкритих джерел


Разом з тим спеціалісти відомства виявили та розшукали близько 198 тисяч одиниць майна, зокрема 28 авіаційного транспорту, 150 морських та річкових суден, понад 15 тисяч об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, а також земельні ділянки, сільськогосподарська техніка, автомобільний, трубопровідний транспорт. 


"На розшукані активи в подальшому може бути накладено арешт, передано в управління АРМА та конфісковано на користь держави", — сказано в повідомленні. 


У відомстві уточнили, що за минулий рік опрацювали близько семи тисяч звернень від правоохоронців та Міністерства юстиції стосовно виявлення та розшуку активів в Україні та за кордоном. Це "рекордним показником у порівнянні з попередніми роками".

Так, за попередній рік агентством було опрацьовано понад 3,5 тисяч звернень, що на 40% більше ніж протягом 2020 року. 


За 2021 рік АРМА розшукало частки у статутних капіталах загальною вартістю близько 7,7 млрд гривень, цінні папери – на понад 158 млн гривень та грошові кошти – на майже 1,1 млрд у гривневому еквіваленті, а також близько 25 тисяч одиниць рухомого та нерухомого майна.


У відомстві наголосили, що крім інформації про факт та місцезнаходження ймовірно злочинних активів, АРМА надає правоохоронцям дані щодо історії набуття активів та пов’язані фінансові транзакції, дані про пов’язаних осіб, які можуть бути причетні до правопорушень, а також інформацію про встановлені факти інших правопорушень, про які не вказано у запитах правоохоронних структур. Ці дані можуть долучатисядо матеріалів слідства у вигляді доказової бази.


Як відомо, в держбюджеті-2022 на АРМА було закладено майже 233 млн гривень. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини