Головна Новини Бізнес економіка «Азовсталь» проведе ремонти на 7 млн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

«Азовсталь» проведе ремонти на 7 млн доларів

"Метінвест" запланував ремонт двох повітронагрівачів на "Азовсталі"

24 лютого 2021, 13:32
Поділіться публікацією:

На металургійному комбінаті "Азовсталь" групи "Метінвест" вивели на капітальний ремонт два повітронагрівача доменних печей №3 та №4. До робіт приступили на початку лютого і планують завершити їх до кінця листопада цього року. Вартість ремонту кожного з повітронагрівачів складе близько 3,5 млн доларів, повідомляє uaprom.info з посиланням на прес-службу холдингу.

«Азовсталь» проведе ремонти на 7 млн доларів

Доменная печь, "Метинвест"

"Роботи такого масштабу на повітронагрівальних установках виконуються з періодичністю раз на 20-25 років. Менш значні роботи, наприклад, по заміні футерівки проводяться частіше", — розповіли в компанії.

З початку лютого в доменному цеху підприємства виконуються підготовчі роботи до капітального ремонту повітронагрівачів №11 доменної печі №3 і №12 домни №4 — охолоджується футерівка всередині установок.

Далі планують приступити до демонтажу футерування і заміни металоконструкцій, а потім до монтажу вогнетривкої футерівки. По закінченню цієї роботи повітронагрівачі місяць будуть перебувати на розігріві.

В ході ремонту збільшать площу нагріву, що дозволить домогтися підвищення температури гарячого дуття і скорочення витрат коксу. Після закінчення робіт, температура гарячого дуття по двох печах підвищиться на 20-30 градусів.

За даними "Метінвесту", на третій доменній печі площа нагріву вже збільшена на двох повітронагрівачах з п'яти, на четвертій домні повітронагрівача № 12 — перший з чотирьох, де планують досягти цього ефекту.

На час ремонту повітронагрівачів, їх виведення з роботи компенсують шляхом подачі природного газу в доменний цех — таким чином вплив на обсяги виробництва і витрата коксу будуть зведені до мінімуму.

Нагадаємо, "Метінвест" виділив на благоустрій Маріуполя 362 млн грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Олег

24 лютого 2021, 16:01

Деньги опять иностранные будем брать ? https://kosatka.media/uk/category/elektroenergiya/news/minenergo-i-cheshskaya-kompaniya-rassmatrivayut-vozmozhnost-stroitelstva-v-ukraine-malyh-modulnyh-atomnyh-reaktorov


Новини