Головна Новини Бізнес економіка Безробітним України заплатять за відкриття свого бізнесу
commentss НОВИНИ Всі новини

Безробітним України заплатять за відкриття свого бізнесу

Депутати внесли зміни до законодавства, що дозволяють отримувати виплату допомоги на відкриття власного бізнесу

3 листопада 2020, 14:15
Поділіться публікацією:

Українські безробітні отримають "підйомні" на відкриття власного бізнесу від держави. Відповідний законопроект прийняли в парламенті 295 голосами.

Безробітним України заплатять за відкриття свого бізнесу

Так, для організації виплат громадянам, які втратили роботу, уповноважили Фонд соціального страхування і Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування. Регламентуючим документом виступає прийнятий у другому читанні законопроект №3692. Він вносить зміни до розділу II "Прикінцеві положення" закону про внесення змін до держбюджету на 2020 рік.

Новий закон визначає можливість фінансувати витрати на одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності за рахунок грошей з державних фондів.

Ці ж фонди зобов'язані виплачувати страхові гроші на випадок втрати працездатності, якщо працівник отримав професійні захворювання або втратив роботу в результаті нещасного випадку.

Відзначимо, що документ, зареєстрований під №3692, депутати Верховної Ради прийняли за основу на початку вересня.

Як повідомляв портал "Коментарі", в ласті вирішили допомогти безробітним жителям штату Гаваї в США досить незвичайним способом. Вони виділять з бюджету $ 75 мільйонів, з яких по 500 доларів отримають близько 100 тисяч безробітних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини