Головна Новини Бізнес економіка Білоруським IT-компаніям пропонують переїхати в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруським IT-компаніям пропонують переїхати в Україну

Робота IT-компаній в Білорусі опинилася під загрозою через політичну ситуацію в країні

15 серпня 2020, 14:31 comments1186
Поділіться публікацією:

На тлі політичної кризи в Білорусі в зоні ризику опинився IT-сектор країни, який протягом попередніх кількох років активно розвивався і приносив близько 10% ВВП країни. Про це повідомляє пресслужба Міністерства та Комітету цифрової трансформації України.

Білоруським IT-компаніям пропонують переїхати в Україну

Зокрема, українське відомство звертає увагу на важливість для роботи підприємств IT-сектора стабільного доступу в інтернет. При цьому в Білорусі на тлі протестів були серйозні обмеження на доступ до Мережі, мобільного зв'язку, а також перебої в роботі банківської системи. Щоб зберегти бізнес IT-компанії стали розглядати можливість переїзду в інші країни. На цьому тлі Міністерство цифрової трансформації готове створити всі необхідні умови для комфортного переїзду ІТ-компаній і фахівців в Україні.

Зокрема, українським ІТ-компаніям дозволили запрошувати на роботу іноземців. Для цього потрібно надати компанії тільки копії свого паспорта з завіреним перекладом і кольорове фото 3,5х4,5. Потім компанія звертається із заявою в Центр зайнятості, до якого додає копії паспорта іноземця, фото і проєкт трудової угоди з ним. Протягом 5-7 днів Центр зайнятості видає такий дозвіл. Усе. Іноземець може легально проживати і працювати в Україні. Цим механізмом може скористатися будь-який іноземний фахівець незалежно від його рівня кваліфікації.

Також відомство повідомило, що зараз в Україні можуть іммігрувати 5000 висококваліфікованих ІТ-фахівців. Вони можуть отримати посвідку на постійне проживання і роботу в Україні протягом 10 років.

Іноземні ІТ-фахівці зможуть влаштуватися на роботу на тих же умовах, що і українці. Також вони можуть стати приватними підприємцями і іммігрувати в Україну разом зі своїми сім'ями.

5000 квот розподілені по областях України, в яких зосереджена найбільша кількість IT-компаній. Дніпропетровська, Одеська та Львівська області можуть залучити по 600 іноземних фахівців, Харківська — 700, а місто Київ отримав 2 500 квот.

Щоб скористатися квотами, іноземні фахівці, які вже живуть в Україні, повинні подати свої документи до територіального підрозділу Державної міграційної служби за місцем своєї реєстрації. А фахівці, що знаходяться за межами нашої країни, — до консульських установ України за кордоном. Як оформити дозвіл українською та англійською мовами можна прочитати на сайті Міністерства цифровий трансформації.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що для нього залишається незрозумілим рішення Білорусі про передачу затриманих під Мінськом бойовиків ПВК "Вагнера" Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини