Головна Новини Бізнес економіка Білорусь обмежила імпорт українських товарів: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь обмежила імпорт українських товарів: що відомо

Україна звинуватила білоруську владу у дискримінаційних заходах щодо імпорту низки українських товарів

28 травня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:








Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів, зокрема на кондитерські вироби та туалетний папір. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Білорусь обмежила імпорт українських товарів: що відомо

Шоколад. Ілюстративне фото

Рішення щодо ліцензування імпортних українських товарів затверджене Радою міністрів Білорусі від 26 травня, зазначили в Мінекономіки України. Постанова набере чинності через 10 днів та розрахована на шість місяців.

З харчових продуктів українського виробництва під ліцензування потрапили пиво, шоколад та соки. Серед інших товарів — меблі, цегла, плити ДСП та ДВП, шпалери й керамічна плитка. Білоруські ліцензії також знадобляться для української сільгосптехніки для посіву та пральних машин.

"Режим індивідуального ліцензування означає ручне управління ввезенням української продукції до Білорусі. Уряд проводить консультації з виробниками щодо усунення негативних наслідків дискримінаційних дій уряду Білорусі", — заявили в Мінекономіки України.

Після примусової посадки літака Ryanair та арешту журналіста Романа Протасевича у Мінську Україна заборонила авіасполучення з Білоруссю. Окрім того, українська влада вирішила довести авіаблокаду Білорусі до логічного завершення. Білоруським літакам більше не дозволять здійснювати польоти в українському повітряному просторі.

Україна також ухвалила заборону на експорт електроенергії з Білорусі та Росії.

Проте радник голови Офісу президента України Олексій Арестович певен, що Білорусі не вигідно розривати зв’язки з українською владою, зокрема у сфері експорту. Про це він заявив під час ток-шоу "Право на владу".

"Білорусь у певному плані залежить від нас більше, ніж ми. Якщо ми навіть будемо розривати зв’язки — кожен з цих зв’язків має бути підданий ретельному аналіз, деякі — збережені саме для двостороннього впливу. Тому що допустити російську агресію з білоруської території, а потім лишитися другого торгівельного партнера — це також не найкраще рішення для Білорусі, для білоруського народу та для режиму Лукашенка", — вважає Арестович.

Нагадаємо, в Міністерстві закордонних справ України заявили, що Лукашенко своїми діями штовхає Білорусь до поглинання Російською Федерацією



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини