Головна Новини Бізнес економіка Більшість українців не хочуть повертатися в Україну: експерт назвав причини та шляхи їх вирішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість українців не хочуть повертатися в Україну: експерт назвав причини та шляхи їх вирішення

Від того, як держава зуміє вирішити питання з житлом, інфраструктурою та роботою - залежить повернення співвітчизників додому

20 липня 2022, 10:25
Поділіться публікацією:








Чим довше українські біженці перебувають за кордоном через війну, тим більше збільшується вірогідність того, що назад вони вже не повернуться. За статистикою більше 80% тих, хто виїхав із України через загрозу війни назад на Батьківщину не готові повертатися. Люди розуміють, що у них вдома немає житла, роботи, а діти не можуть повернутися до навчання. Саме від вирішення цих ключових проблем державою і залежить, як швидко українці повернуться додому. Про це під час дискусії "Економіка України під час війни з Росією" на порталі "Коментарі" заявив Ілля Несходовський, к.е.н., директор Інституту соціально-економічної трансформації.

Більшість українців не хочуть повертатися в Україну: експерт назвав причини та шляхи їх вирішення

Біженці. Фото: із відкритих джерел

Експерт зазначив, якщо у мами є можливість працювати за кордоном, а у дитини навчатися, до вірогідність того, що вони повернуться назад невелика. Особливо, враховуючи те, що держава не може гарантувати житло, роботу і безпеку. Назад готові повернутися навіть не 20%, а набагато менше.

"Для того, щоб більшість українців повернулася, влада має подбати про те, щоб у українців було житло. Друге питання – інфраструктура. Якщо вона зруйнована, то тут мінімум два роки потрібно для відновлення. Як вихід, можна зробити онлайн-освіту, а взагалі краще, щоб очно дитина могла навчатися. Третє питання – це робота. Якщо у мами не буде роботи або держава запропонує 6,5 тисяч грн, то ніхто не повернеться. За кордоном значно більші виплати", – зазначив  Ілля Несходовський.

За його словами, під час війни Україна багато втратила населення: багато вбитих, якась частина закордоном, ще частину депортовано до Росії.

Експерт підсумував, ключові питання, які стоять для того, щоб повернути українців в Україну – це житло, інфраструктура і робота, проте без західних грошей ми самотужки закрити їх не зможемо.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Андрій

23 липня 2022, 01:30

Життя одне і тому треба прожити його щасливо. Риба шукає де глибше, а людина де краще. Якщо людині краще за кордоном вона має повне право там оселитись і прожити своє життя там, а не покладати своє життя, щоб пахати на Україну та олігархів за 6500 грн. За патріотизм на який намагаються тиснути наші керманичі машину не купиш і дітей не нагодуєш.

Ігор

20 липня 2022, 11:48

Націю можна буде зберегти за кордоном. Люди будуть інтегруватись в доброчесне життя. Тут майбутнього нема. Треба всім не корумпованим. Україна стає полігоном для випробування нових зразків зброї, потім будуть випробувати ліки. УПА-гауляйтери мають досвід дослідів у ГУЛАГах кольорових тоталітарних режимів. Гроші, які обіцяють на відбудову розкрадуть головнокорумповувач та улюблена гетманцевщіна. Створять фіктивні фірми-прокладки, через які будуть прокачувати мільярди, а документи підроблять.


Новини