Головна Новини Бізнес економіка Біткоіни в Україні: мильна бульбашка чи вигідна інвестиція
commentss НОВИНИ Всі новини

Біткоіни в Україні: мильна бульбашка чи вигідна інвестиція

Як буде розвиватися ринок криптовалют в Україні - читачам "Коментарів" розповіли експерти

9 лютого 2021, 13:29
Поділіться публікацією:

Вартість біткоїну встановила новий історичний рекорд, подолавши позначку в 44 тис. доларів. Це сталося після того, як компанія Tesla Ілона Маска пообіцяла інвестувати в криптовалюту 1,5 млрд доларів. Що чекає криптовалюту далі і чи можуть її легалізувати в Україні — своїми думками поділилися українські експерти.

Біткоіни в Україні: мильна бульбашка чи вигідна інвестиція

Колаж "Коментарів" - автор Дмитро Романюк

"Криптовалюта в Україні й так легальна"

Оскільки світ давно вже шукає альтернативу долару як світовій резервній валюті, розвиток криптовалют, які зараз поступово починають асоціювати саме з такою альтернативою, буде йти й далі. Так вважає експерт Української фабрики думки Юрій Гаврилечко.

"Ну, як мінімум до того часу, поки люди будуть вірити в те, що за цим щось є. Та й міф про те, що "операції з криптовалютою неможливо відстежити" теж сприяє цьому процесу на тлі все більш примарної банківської таємниці, на яку відверто плюють вже всі держави світу у своїх спробах фіскалізувати всі заощадження фізичних осіб", — підкреслює експерт.

Що ж стосується "легалізації", то криптовалюта і так легальні в Україні, оскільки немає ніяких законів, що регламентують їх використання, зазначає Юрій Гаврилечко.

"Та й до того ж все, що не заборонено — дозволено. Може йтися хіба що про врегулювання / встановлення правил її використання. І ось цей процес, впевнений, в найближчі пару років оформиться в відповідний законопроект", — резюмує експерт.

"Біткоіни залишиться інструментом розрахунку і заощадження"

На думку голови громадської організації "Re: Старт", акціонера в Банк Юнісон, фінансового експерта Оксани Чепіжко, біткоїн активно стає одним з альтернативних джерел розрахунку на тлі послаблення долара та інших ключових світових валют.

"Крім того, біткоїн вже розглядають не тільки як засіб розрахунку, а і як фінансовий інструмент заощадження, як "альтернативний резервний актив". Але, не дивлячись на це, розглядати біткоїн як абсолютну перспективу класичним валютам ще рано, — вважає експерт. — У Британії біткоїн заборонений. Європа не дала дозвіл компанії Facebook на випуск криптовалюта "Libre". Після того як ЄС, КНР і РФ вже фактично дали добро на тестування національних криптовалют, можна говорити, що поетапно біткоїн повернеться у свою нішу, в якій був до початку 2018 року".

З огляду на інвестиції в біткоїн найбільших світових BigTegh компаній, він залишиться інструментом розрахунку і заощадження коштів на найближчий час. Але увійти в клуб світових резервних валют не зможе, впевнена Оксана Чепіжко.

Як повідомляв портал "Коментарі", троє відомих людей включилися в розкрутку одної з криптовалют. Завдяки публікаціям знаменитостей в соціальній мережі Twitter, Dogecoin істотно додав в ціні та продемонстрував новий рекорд.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Евгений

9 лютого 2021, 14:55

Если Bitcoin легален, то почему тогда банки блокируют карточки при операции с ним?


Новини