Головна Новини Бізнес економіка Бойовий дух інвесторів єврозони зміцнився: яку динаміку демонструє економіка
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовий дух інвесторів єврозони зміцнився: яку динаміку демонструє економіка

Настрій інвесторів стабілізувався

10 січня 2022, 14:00
Поділіться публікацією:

Бойовий дух інвесторів у єврозоні зріс у січні, оскільки не очікується, що економічна динаміка сповільниться, незважаючи на нові штами вірусу та зростання кількості випадків зараження коронавірусними інфекціями. Такі результати показало опитування в понеділок, 10 січня. Про це повідомляє Reuters.

Бойовий дух інвесторів єврозони зміцнився: яку динаміку демонструє економіка

Бізнесмен у фінансово-діловому районі Ла Дефанс - Reuters

Індекс Sentix для єврозони зріс до 14,9 з 13,5 у попередньому місяці. Згідно з опитуванням Reuters, аналітики в середньому очікували, що січневі показники будуть становити 12,0.

Індекс поточної ситуації зріс до 16,3 у січні з 13,3, що стало першим підвищенням з вересня.

Індекс очікувань трохи впав до 13,5 з 13,8.

Керуючий директор Sentix Патрік Хассі заявив, що очікування стабілізуються приблизно на рівні попереднього місяця через продовження впливу вузьких місць пропозиції та високих показників інфляції.

Sentix провів опитування 1163 інвесторів з 6 по 8 січня.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в український стартап з виготовлення роботів-сортувальників інвестували 5 мільйонів доларів. У 2021 році Deus Robots випустив 40 роботів, план на наступний рік – 1000 машин. Роботів-сортувальників Deus Robots у 2018 році вигадав український програміст Павло Пікулін. У їх розробку він залучив 500 тисяч доларів інвестицій та 1 мільйон доларів виклав з власної кишені. Нині його розробка допомагає сортувати відправлення на "Новій пошті".

Також "Коментарі" писали, що "Метінвест" посів перше місце у топ-50 найкращих компаній України за версією журналу "Влада та гроші". У рейтингу найкращих компаній України переможця обирали серед 273 компаній-лідерів українського бізнесу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини