Головна Новини Бізнес економіка Чекають на 4 судна: у Міненерго розповіли, скільки в Україні вугілля
commentss НОВИНИ Всі новини

Чекають на 4 судна: у Міненерго розповіли, скільки в Україні вугілля

За словами Германа Галущенка, інших шляхів постачання вугілля, крім морських, фактично немає

21 грудня 2021, 22:35
Поділіться публікацією:

До завершення року, що минає, в нашу країну прибудуть 4 судна, які доставлять 300 тис. тонн вугілля. Про це проінформував очільник енергетичного відомства Герман Галущенко, проводячи 21 грудня пресконференцію для представників медіа, пише "ТСН".

Чекають на 4 судна: у Міненерго розповіли, скільки в Україні вугілля

В Україні чекають на кораблі з вуглем (фото з відкритих джерел)

 Як він зазначив, сьогодні до нашої країни вже прибуло 6 кораблів, які доставили майже 400 тисяч тонн цієї енергетичної сировини для ТЕС. Тому запаси на національних станціях виросли на 15 відсотків саме через здійснення імпортних закупок та доставку через море.

 За словами міністра енергетики, наша країна системно здійснює імпортні закупки вугілля, перевозячи його морем. З тої причини, що з вини Росії, через блокаду нашої країни, було повністю зупинено транзитні закупки казахстанського  вугілля. Зараз інших маршрутів, ніж морем, не залишилось. Ще в невеликій кількості транспортується  польське вугілля.

Герман Галущенко зробив прогноз, що в цьому місяці наша країна використовуватиме вугілля в кількості 1,8 млн. тонн. Закуплені його надходження будуть перевищувати 2 млн тонн, з цієї кількості – 1,5 млн тонн добуті в нашій країні.

 Щодо запасів іншої енергетичної сировини, без якої не обійтись взимку – голубого палива, то його запаси становлять 15 мільярдів кубів.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що заява СБУ про критичну нестачу вугілля виглядає, як спроба вмити руки — нардеп. Нардеп Інна Совсун вважає, що відключення опалення чи електроенергії – цієї зими можуть стати реальністю. У п'ятницю СБУ офіційно попередила уряд про критичну нестачу вугілля, що загрожує надзвичайними ситуаціями.

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини