Головна Новини Бізнес економіка Через протести у Казахстані впав біткоїн: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Через протести у Казахстані впав біткоїн: що відбувається

Казахстан — друга країна світу по видобутку біткоїна і через блокування інтернету на тлі протестів його вартість знизилась

6 січня 2022, 11:37
Поділіться публікацією:

5 січня у республіці Казахстан на тлі протестів почалось масове блокування інтернету. Це суттєво вдарило по ринку криптовалют, оскільки Казахстан займає друге місце у світі за майнінгом біткоїна та інших валют. Так, лише за останню добу ціна біткоїна впала на 7,82 %. Тепер один біткоїн коштує 43  тисячі доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі", посилаючись Cointelegraph.

Через протести у Казахстані впав біткоїн: що відбувається

Біткоїн впав через протести у Казахстані. Фото з відкритих джерел

"Блокування інтернету завдало  серйозного удару на активность видобутку біткойну в країні. Загальний хешрейт мережі біткойн знизився на 13,4% протягом кількох годин після зупинки інтернету з приблизно 205 000 петахешів в секунду (PH/s) до 177 330 PH/s. На країну припадає 18% хеш-активності мережі Bitcoin", — зазначають експерти профільного видання Cointelegraph.

Окрім того нині у Казахстані не працюють банки та не проходять безготівкові платежі та розрахунки.

Також політична ситуація в країні вдарила по найбільшій технологічній компанії Казахстану — Kaspi.kz. Її акції вже впали на 30% на Лондонській біржі. До слова,  Kaspi.kz придбала в Україні такі компанії, як Portmone та “БТА Банк”, а також нещодавно вела перемовини про купівлю платформи Rozetka.

Нагадаємо, протести у Казахстані спалахнули 2 січня на тлі різкого росту ціни на паливо. Нині в країні оголошено надзвичайний стан, коменданстську годину та почалось проведення антитерористичної операції. Уряд раніше пішов у відставку. Нині стало відомо про те, що російські десантники вже прибули у Казахстан.

осійські десантники вже у Казахстані

Джерело: https://society.comments.ua/ua/news/developments/rosiyski-desantniki-vzhe-u-kazahstani-691512.html
© Comments.ua

Читайте також: Авіасполучення Алмати-Київ: рейси скасовують, група українців застрягла у Казахстані






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини