Чи виправдане підвищення тарифів на електроенергію: думка українців

Чи підтримують українці підвищення ціни на електричну енергію для населення.

1 червня Кабмін оголосив про майже подвійне підвищення тарифів на електроенергію для населення. Таким чином плата за 1 кВт-год зросла до рівня 2,64 грн. Портал "Коментарі" з посиланням на соціологічне дослідження компанії Active Group з’ясували ставлення українців до підвищення ціни на електричну енергію.

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, що перші квитанції з новим тарифом за електроенергію українці отримають у липні. За розрахунками міністерства платіжки за електричну енергію виростуть для середньостатистичної сім’ї на 250 грн. Галущенко зазначив, що субсидія збережеться та збільшиться з огляду на те, що після зростання тарифу вона потрібна буде більшій кількості людей.

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко зазначив, що додаткові отримані кошти від підвищення ціна на електроенергію підуть не на прибуток постачальника, а на відновлення енергосистеми. Окрім того, частина компаній зможе таким чином погасити борги, які накопичили через необхідність компенсувати різницю між тарифом для населення та ринковою ціною електроенергії.

Після цих повідомлень компанія Active Group опитала українців, чи вважають вони таке підвищення виправданим. 10,3% опитаних вказали, що повністю виправдовують такі кроки, 28,9% заявили про часткове виправдання. Однак більшість – 54,3% зазначили, що вважають такі дії не виправданими.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українці зможуть продавати один одному електроенергію.

Також "Коментарі" писали про те, що стало відомо, чому в Україні підвищують тарифи на електроенергію