Головна Новини Бізнес економіка Кабмін підняв тарифи на електроенергію для населення
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін підняв тарифи на електроенергію для населення

З 1 червня тарифи для населення зростуть майже вдвічі

30 травня 2023, 18:41
Поділіться публікацією:

Кабмін підняв тарифи на електроенергію для населення. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на автора цифрового контенту Олега Попенка.

Кабмін підняв тарифи на електроенергію для населення

На українців чекає підвищення тарифів

За його даними, з 1 червня тариф становитиме 2,64 грн/кВт-г. Зараз тариф для населення — 1,44 грн/кВт-год при споживанні 250 кВт-год на місяць та 1,68 грн/кВт-год, якщо обсяги споживання перевищують цей показник.

"Готуйте ваші гаманці, панове олігархи, бо власникам обленерго не вистачає на чергові яхти та літаки", — не без гіркої іронії звернувся до простих громадян Олег Попенко.

Як пише "Економічна правда", раніше повідомлялось, що Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) офіційно внесла пропозиції щодо визначення з 1 червня єдиного тарифу на електроенергію для побутових споживачів на рівні 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ) у рамках першого етапу коригування цін.

В Україні наразі діють три тарифи: два "соціальні" для населення та один ринковий для бізнесу. Побутові споживачі, які використовують на місяць менше 250 кВт-год, платять 1,44 грн за кВт-год, хто більше – 1,68 грн за кВт-год. Ціна для юридичних осіб, яка включає вартість електроенергії, ПДВ, тариф на розподіл, передавання, диспетчеризацію та постачання, перевищує 6 грн за кВт-год.

Тим часом, українці скупили військових облігацій на мільярд гривень.

МВС Росії оголосило у розшук Валерія Залужного.

А у Грузії назвали умову приєднання до санкцій проти РФ. У партії влади Грузії готові обговорювати запровадження антиросійських санкцій після того, як Грузія стане членом ЄС. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Володимир

31 травня 2023, 08:33

Ціни піднялися в рази, люди позалишалися без роботи, в країні війна, зарплати практично не змінились... Йде зубожіння працюючого населення... Що тут скажеш: кому війна, а кому мати рідна.

алекс

31 травня 2023, 04:45

это в очередной раз доказывает, что мы, простые украинцы, живем в стране, которой уже давно НЕТ на карте ЗЕМЛЯ.

Юрій

30 травня 2023, 20:38

2,64 грн за кВт*год це круто. Є будинкі з електроплитами,а є з газовими. Для будинків з електроплитами повинен і тариф бути меньшим,тому що цна на газ не повисилась- мораторій

дом

30 травня 2023, 18:44

шо сказать,хто сидів на потоках той і сидітиме,,,хрен їх на передову загониш.


Новини