Головна Новини Бізнес економіка Чому Україна залишається однією із найбідніших країн Європи: думка українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україна залишається однією із найбідніших країн Європи: думка українців

Корупція, на думку громадян, - найголовніша причина всіх бід нашої держави

3 лютого 2022, 17:44 comments3772
Поділіться публікацією:

Ще у листопаді міністр економіки Юлія Свириденко повідомляла, що Україна завершує 2021 рік із найвищим доларовим ВВП за всю історію держави (близько 195 млрд доларів). Незважаючи на це, наша країна продовжує залишатися серед найбідніших у Європі.

Чому Україна залишається однією із найбідніших країн Європи: думка українців

Прапор України - фото: 24tv.ua

За словами експертів, у період з 2000 до 2008 року економіка України демонструвала щодо стрімке зростання, проте після темпи знизилися. На це вплинула світова криза, а потім окупація Росією Криму та війна на Донбасі.

Члени клубу "Коментарі" у Facebook розповіли, чому, на їхню думку, Україна залишається у числі найбідніших європейських країн і хто в цьому може бути винен.

Так, більшість користувачів зазначає, що головною причиною багатьох бід у країні, включаючи і економічну ситуацію, є корупція. Крім того, українці вважають, що при владі на всіх рівнях продовжують залишатися нечесні люди, яких мало цікавить розвиток держави, а більше — власний добробут.

"Бо корупція в нашій країні непереможна. Закони не діють", "В усьому провина корупції, і ті люди, які приходять до влади не можуть наїстися", "Бо такої корупції, як в Україні, немає ніде", "Тому що при владі корупціонери та олігархи", "Це потрібно запитувати у тих, хто був 30 років при владі, коло бюджету"," Ми були найбагатшими в СРСР, але за 30 років усе розікрали і продовжують далі", "Україна — багата країна, на якій наживаються міністри, депутати чиновники", "Чого ви хочете, якщо корупція проїла наскрізь від верхівки влади та до пересічного службовця", — діляться думками читачі.

Також поширеною виявилася думка, що "українці самі винні у цьому", оскільки голосують "не за тих" людей. Або тому що громадяни нашої країни дуже "терплячі та довірливі":

"Коли йдете на вибори, думати треба головою. Люди як голосували за гречку та жалюгідну подачку, так і голосуватимуть", "Тому що у нас 30 років не було нормальної влади. Потрібно обирати тих, хто хоча б вже був при владі", "Та тому що не треба вибирати тих, хто обіцяє дати по 100 гривень. А потім самі ж і ниєте, "Тому що ми надто довірливі та терплячі", — обурюються користувачі.

При цьому деякі звертають увагу, що Україна – зовсім не бідна країна, про це, як мінімум, свідчить кількість та якість автомобілів на дорогах:

"Судячи з кількості та моделей машин, які є в українців, це дуже спірне питання", "Така бідна, що доводиться виїжджати з дому рано вранці для того, щоб проїхати без пробок у центр і там спокійно припаркувати машину", "І де ця бідність?На дорогах вже немає ні "москвичів", ні жигулі. У Києві "мерседесів" більше, ніж у Берліні", — зазначають читачі.

Раніше на порталі "Коментарі" — скільки українців підтримує прямі переговори Зеленського з Путіним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини