Головна Новини Бізнес економіка Чому уряду не вдалося переконати іноземних партнерів вкладати гроші в Україну - думка експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому уряду не вдалося переконати іноземних партнерів вкладати гроші в Україну - думка експерта

"Лугано" було приречено на провал

20 липня 2022, 11:35
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








За підходу, який продемонструвала Україна в Лугано, залучення інвестицій було приречене на провал. Про це заявив керівник з економічних реформ офісу простих рішень та результатів Ярослав Романчук під час дискусії "Економіка України під час війни з Росією" на порталі "Коментарі" .

Чому уряду не вдалося переконати іноземних партнерів вкладати гроші в Україну - думка експерта

Конференція в Лугано. Фото з відкритих джерел

На запитання, чому уряду не вдалося переконати іноземних партнерів вкладати гроші в Україну, Романчук відповів таким чином:

"Технічне завдання давав Гетьманцев. Він збирав документи та напрацювання 24 груп. Потім він разом з Єрмаком робили ту "цеглу" на дві з половиною тисячі сторінок. Цей документ схожий на список "хотелок" різних відомств, міністерств, структур, які зуміли дійти з своїми пропозиціями Це не стратегія розвитку, не бачення країни, не облік стартових умов Це просто дайте грошей і ми їх освоїмо При такій організації процесу не могло вийти інакше Ця робота з самого початку була приречена на провал, якщо йшлося про те , щоб говорити про залучення 750 млрд доларів", — Романчук.

Романчук заявив, що цей підхід не мав нічого спільного з інвестиційними рішеннями та розповів, про що, на його думку, треба було говорити, аби досягти успіху.

"Професійні люди розуміють, що треба говорити про монетарну політику, фіскальну політику, управління активами, умови роботи інвестицій. Про всі ці речі, які дійсно важливі, а оскільки цього нічого не було, а уряд виходить з того, що до війни було добре, то природно "Лугано" було приречено на провал. Тут ніколи не було повноцінного діалогу бізнесу, влади та вченої спільноти. Юристи, хороші менеджери зробили документ, щоб насправді відвернути увагу від головного питання, яке має сьогодні цікавити уряд і всіх — дайте зброю для того, щоб ми якнайшвидше закінчили війну", — вважає Романчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

20 липня 2022, 12:08

Допомагати треба роботами, а ні грошима - які просто розкраде гетманцевщіна через фірми-прокладки, а документи підроблять. Те ж саме, треба буде робити і Росії - замість грошових репарацій - роботи. Російські будівельники зможуть працювати вахтовим методом, так само будуть створені робочі місця на підприємствах на Росії, будуть заробляти транспортники. Так буде і ефективно і економічно - частка грошей повернуться на Росію у вигляді податків, в тому числі з зарплат громадян Росії, які будуть відбудовувати Україну - буде рости на Росії внутрішній попит. Головне, буде на 50% дешевше і, відповідно менше грошей буде потрібно. Тому що корумпована верхівка України не зможе розікрасти-з'яреськіти. Зла на язик (як зуби у дракона Комодо - раз вкусив, не загоюється ніколи) УПА-пропаганда не зможе століттями знущатись - як вони обдурили і обікрали нерозумних москалів.


Новини