Головна Новини Бізнес економіка Чому в Україні дорожчає бензин: експерти назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в Україні дорожчає бензин: експерти назвали причину

Фахівці очікують, що найближчим часом ціни продовжать йти вгору

8 грудня 2020, 16:32
Поділіться публікацією:

За перший тиждень грудня в Україні зросли ціни на бензин. Фахівці стверджують, що незабаром слід очікувати подорожчання бензину, і ось з чим це буде пов'язано.

Чому в Україні дорожчає бензин: експерти назвали причину

Чому в Україні дорожчає бензин. Фото: unsplash. Brukhin Noeka

"Корекція можлива у тих трейдерів, які поки не міняли цінники, таких достатньо. В основному це невеликі регіональні мережі. В середньому по країні роздрібні ціни на бензин і дизпаливо підвищаться ще на 15-20 копійок за літр", — поділився заступник директора Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев.

А ось аналітик ринку скрапленого газу Артем Куюн заявив, що не бачить достатніх підстав для того, щоб ціни на бензин росли. Тому що на цей момент спостерігається падіння продажів палива. До того ж більшість автомобілістів переходять з бензину на газ, тому що так набагато вигідніше. Плюс, подорожчання бензину не стимулює трейдерів до зниження цін на альтернативне паливо — газ, підсумував Артем.

Експерти кажуть, що головним фактором подорожчання нафтопродуктів є підвищення світових цін на нафту. Котирування наблизилося до 50 дол. / барель, в жовтні було 35-37 дол. / барель. Що стосується України — вплинув на ціни ще і зріст курсу євро, який підвищується швидше, ніж курс долара.

Варто зазначити, що станом на сьогодні ціна палива А-98 в Києві сягає 28,87 грн за літр, А-95 — 24,49 грн за літр, А-92 — 24,09 грн за літр.

Чому в Україні дорожчає бензин: експерти назвали причину - фото 2

Як повідомляло видання "Коментарі", кілька важливих порад про перехід на зимову гуму.
Перше — не перевзувайтеся "де-небудь". Краще звернутися за допомогою до перевірених майстрів, які зможуть зробити все на вищому рівні. Недосвідчені майстри можуть пошкодити шини або саму машину, а винного в цій ситуації потім буде не так легко знайти.
Друге — нова бюджетна гума краще старої, але дорогої. Експерти радять вибрати бюджетний варіант, ніж гуму "подорожче", яка вже доживає свій термін використання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини