Головна Новини Бізнес економіка Чому впали ціни на нафту - реакція світових ринків на штам Omicron і вакцинацію від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому впали ціни на нафту - реакція світових ринків на штам Omicron і вакцинацію від COVID-19

Інформація про новий варіант коронавірусу вже впливає на економіку — все почалося з палива та туризму

27 листопада 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

Агентство Reuters повідомляє про рекордне падіння ціна на нафту та аналізує, в чому причина такої ситуації. 

Чому впали ціни на нафту - реакція світових ринків на штам Omicron і вакцинацію від COVID-19

Вартість бареля нафти вже відреагувала на штам Omnicon - ілюстративне фото з мережі

На світових ринках ціна за барель нафти марки Brent протягом доби впала на 10 дол. Ще 25 листопада вона коштувала 82 дол./бар., а 26 листопада увечері – 72 дол./бар. Причиною падіння є реакція інвесторів на інформацію щодо нового штаму коронавірусу та невпевненість у дієвості вакцини.

Це одне з найбільших падінь протягом коронавірусного періоду, нагадує агентство. У попередньому випадку на 40 дол. подешевшав барель весною 2020 року, коли почалась епідемія. 

Закордонні фахівці, до яких зверталось Reuters, очікують значне руйнування попиту на паливо. Компанії країн ОПЕК+ схиляються до того, щоб зменшити видобуток, прогнозуючи чергову кризу у світовій економіці.

Найбільшим є побоювання, що новий штам буде стійкий до вакцини, і тоді країни-лідери вакцинації втратять перевагу, на яку сподівались.

Наразі виявлено новий варіант штаму під назвою Omicron у кількох країнах Африки. Але вже з'явились дані про зареєстровані випадки в Ізраїлі та Бельгії. 

Виробники вакцин, зокрема Pfizer і BioNTech, повідомляють, що почали вдосконалювати свої препарати. Якщо необхідно, їх можна переробити протягом шести тижнів. Перші партії оновленої вакцини з'являться вже за 100 днів.

Великобританія вже заборонила авіасполучення з ПАР, де виявили перші випадки Omicron. Попри підвищену заразність нового штаму, міністерство закордонних справ африканської країни сподівається на перегляд заборони, оскільки від цього страждає туристична індустрія.

Між тим на рейсі ПАР-Нідерланди, як повідомляє BBC, виявили 61 пасажира (з 600 осіб) з позитивними тестами на коронавірус. Позаяк це незвично високий показник, їм мають провести додаткові тести, щоб з'ясувати, який штам вони привезли з собою.

Видання "Коментарі" публікувало інформацію ВООЗ про новий штам коронавірусу. Ознайомитись з нею можна за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини