Головна Новини Бізнес економіка Ціни на алкоголь в Україні у 2021 році: що зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на алкоголь в Україні у 2021 році: що зміниться

Як зміняться оптові й роздрібні ціни на алкогольні напої в Україні

5 травня 2021, 14:04 comments2995
Поділіться публікацією:

В Україні планують підвищити ціни на алкогольну продукцію. Про це йдеться в проекті постанови на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Ціни на алкоголь в Україні у 2021 році: що зміниться

Алкоголь - фото з відкритих джерел

Зміни стосуватимуться, як оптових, так і роздрібних цін. Серед міцних алкогольних напоїв ціна на горілку підскочить найбільше – 6,2%. Віскі, ром та джин коштуватимуть на 5,9% більше, а коньяк подорожчає на 5,5%.

Також у Мінекономіки зазначають, що ціни на сидри, вермути та вина з додаванням рослинних чи ароматичних екстрактів можуть підвищитись від 8,2% до 34,2%. Своєю чергою ціна на натуральні вина та шампанське залишиться незмінною.

Нагадаємо, що у 2020 році жителі України витратили на алкогольні напої та тютюнові вироби 210,6 млрд грн. А загалом кінцеві споживчі витрати українців сягнули 2,9 трлн грн.

Також "Коментарі" поспілкувалися з главою Української незалежної фундації юристів, який розповів нашим читачам про легальність онлайн-продажу алкоголю в Україні та наслідки, що можуть спіткати горе-бізнесменів. Детальніше про це та інші нюанси питання продажу алкогольних напоїв в інтернеті читайте в нашому матеріалі.

Окрім цього "Коментарі" дослідили хто контролює незаконний ринок виготовлення та збуту алкоголю в Україні. Як виявилось,  більш ніж половина ринку спирту і алкоголю України перебуває в тіні, через що в бюджеті країни щорічно не дораховують близько 20 млрд грн. Повну інформацію про схеми, які провертають в країні на ринку алкоголю, а також про те, хто контролює галузь можете знайти, перейшовши за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини