Головна Новини Бізнес економіка Ціни на мідь наближаються до 8-місячного мінімуму
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на мідь наближаються до 8-місячного мінімуму

Вартість цього кольорового металу демонструє найнижчий рівень з 1 вересня 2021 року.

11 травня 2022, 16:56
Поділіться публікацією:

Станом на 9 травня ціни на мідь після введення більш жорсткого карантину в Китаї та зміцнення долара наблизилися до восьмимісячного мінімуму, передає mining.com.

Ціни на мідь наближаються до 8-місячного мінімуму

Так, за даними видання, вартість міді липневих ф'ючерсів міді на початку тижня знизилася на 2,6% порівняно з розрахунковою ціною на 6 травня і становить 4,15 долара за фунт або 9,14 тисячі доларів за тонну.

Як зазначає mining.com, це найнижчий рівень цін на мідь із 1 вересня минулого року.

При цьому найактивніший контракт на мідь на Шанхайській ф'ючерсній біржі впав на 0,6%  до 71,74 тисяч юанів (10,72 тисяч доларів за тонну) після зниження до найнижчого рівня з 16 березня.

Інвестори зазначають, що масштаби збоїв через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19 у Китаї можна буде оцінити після публікації даних про торгівлю Китаю за квітень.

Варто зазначити, що керівництво Шанхаю понад місяць тому запроваджувало надзвичайно жорсткі загальноміські обмеження на коронавірус. Водночас, у столиці Китаю місті Пекін вирішили цього не робити, натомість організувавши масові тестування.

У той же час, аналітики очікують на відновлення втрат ринку міді до кінця року. За їхніми словами, після закінчення травневої корекції ціни знову підуть нагору. Наприкінці року ціна на мідь очікується на рівні 9,5 тисячі доларів за тонну.

Станом на ранок 11 травня ціни на мідь на Шанхайській біржі котирувалися в межах 4,21 долара за фунт (9,29 тисяч доларів за тонну), а за день до цього торги завершилися на рівні 4,16 долара за фунт (9,17 тисяч за тонну).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини