Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту оновили дворічний максимум: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту оновили дворічний максимум: названі причини

Brent виросла приблизно на 3% за тиждень, в той час, як американська нафта WTI виросла майже на 5%

5 червня 2021, 18:25
Поділіться публікацією:

Вартість нафти на світових ринках рекордно зросла на цьому тижні — ціни на нафту марки Brent перевищила 72 долари за барель вперше з 2019 року. Про це повідомляє Reuters.

Ціни на нафту оновили дворічний максимум: названі причини

Brent і WTI подорожчали до рівня 2018-2019 рр

Організація країн-експортерів нафти та союзників (ОПЕК+) у вівторок заявила, що вони будуть дотримуватися узгоджених обмежень поставок. Щотижневий звіт про постачання в четвер показав, що запаси сирої нафти в США впали більше, ніж очікувалося минулого тижня.

Нафта продовжила зростання після того, як дані по США показали, що в минулому місяці число робочих місць в несільськогосподарському секторі збільшилося на 559 тис. робочих місць. Долар США ослаб після звіту, що зробило нафту дешевше для власників інших валют і надало підтримку цінам на нафту.

Нафта марки Brent подорожчала на 58 центів, або на 0,8%, до позначки 71,89 дол. за барель, а пізніше виросла до 72,17 дол. за барель — найвищого рівня з травня 2019 року.

Американська нафта марки West Texas Intermediate виросла на 81 цент, або на 1,2%, і склала 69,62 долара. Сесійний максимум склав 69,76 дол. за барель, що є найвищим показником з жовтня 2018 року.

Ціни на нафту виросли після того, як американські енергетичні компанії на цьому тижні скоротили кількість працюючих нафтових і газових бурових установок вперше за шість тижнів, показали дані енергетичної компанії Baker Hughes.

Також зростання цін на нафту на цьому тижні було викликане уповільненням переговорів між Сполученими Штатами та Іраном щодо ядерної програми Тегерану, що знизило очікування повернення поставок іранської нафти.

Тим часом видобуток сирої нафти у США, ймовірно, буде рости повільніше, ніж очікувалося, оскільки виробники сланцевої нафти додали лише обмежену кількість додаткових бурових установок для збільшення видобутку, вирішивши натомість домагатися вищих цін і прибутку.

У той час як зростаючий попит і швидкі темпи вакцинації в таких країнах, як Сполучені Штати, привели до зростання цін на нафту, більш повільне впровадження вакцинації та високий рівень інфекцій в таких країнах, як Бразилія і Індія, вдарили по попиту на швидкозростаючих нафтових ринках.

Раніше "Коментарі" писали, експерт пояснив, що зниження цін на нафту для України як країни-імпортера є позитивним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини